Teknoloji

Amazon çalışanları mayıs ayında ofislerine dönecek

amazon

Amazon çalışanları önümüzdeki mayıs ayından itibaren haftada üç gün şirketin ofislerine gelecek. Konuyla ilgili açıklama, CEO Andy Jassy’nin imzasıyla 17 Şubat tarihinde şirket çalışanlarına gönderildi. Jassy, hibrit çalışma düzenlemesinin şirketin kurumsal kültürünü güçlendireceğini ve iş birliğini geliştireceğini belirtti.

Jassy’nin açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Dünyanın dört bir yanındaki binlerce çalışanı yeniden ofise getirmek kolay değil. Dolayısıyla bunu yapması gereken ekiplere bir plan oluşturmaları için belli bir süre tanıyacağız. Dönüş sürecinin ilk etapta mükemmel olmayacağını biliyoruz. Ancak ofis deneyimi önümüzdeki aylarda ve yıllarda gelişecek, emlak ve tesisler ekiplerimiz pürüzleri ortadan kaldıracak. Bu süreçte ofislerimizin de yeni çalışma anlayışımıza uygun şekilde gelişmesini hedefliyoruz.”

Amazon pandeminin başlangıcından kısa bir süre sonra çalışanların 2020’nin ekim ayı itibarıyla ofise dönmesini planladığını duyurmuştu. Ancak art arda gelen yeni koronavirüs dalgaları nedeniyle şirket bu tarihi birkaç kez ileri atmak zorunda kalmıştı.

Bir süre önce Activision da Blizzard çalışanlarının temmuz ayı itibarıyla ofislerine döneceğini duyurmuştu. Twitter’da da Elon Musk’ın şirketi satın almasıyla birlikte uzaktan çalışma dönemi sona ermişti.

Amazon 18 bin çalışanıyla yollarını ayırma kararı almıştı

Amazon’un bazı şirket politikalarının çalışanlar tarafından tepkiyle karşılandığını belirtmek gerekiyor. Özellikle depo çalışanlarının tepki gösterdiği uygulamaların ardından şirkette ilk kez sendikalaşma süreci de başlamıştı. E-ticaret devinin daha önce 18 bin çalışanıyla yollarını ayırma kararı aldığını hatırlatmakta da fayda var.

İLGİLİ HABERLER