Teknoloji

Amazon 18 bin kişinin işine son veriyor

amazon

Amazon büyük ölçekli işten çıkarma kararı çerçevesinde yaklaşık 18 bin kişiyle yolların ayrılacağını açıkladı. Söz konusu bilgi, CEO Andy Jassy’nin imzasını taşıyan bir yazıyla paylaşıldı. Jassy işten çıkarmalarda ağırlığın mağaza personelinde ve İnsan, Deneyim ve Teknoloji organizasyonlarında olacağını belirtti.

Jassy tarafından açıklanan sayının daha önce gündeme gelen sayıdan daha fazla olduğunu belirtmek gerekiyor. Çıkan ilk haberlerde şirketin 10 bin civarında çalışanıyla yollarını ayıracağı ifade edilmişti. 2022’nin eylül ayına ait verilere göre, şirketin çalışan sayısı 1.5 milyon civarındaydı.

İşten çıkarmaların tahmin edilenden daha kapsamlı olacağı da The Wall Street Journal tarafından gündeme getirilmişti. Haberde işten çıkarılacak kişi sayısı 17 bin olarak belirtilmişti. Jassy, kararla ilgili açıklamada bu haberin sızmasının etkili olduğunu da açık şekilde ifade ediyor.

Amazon işten çıkarma konusunda şimdiye kadar sayı vermemişti

Şirketin donanım ve servisler biriminde bazı ekipleri ve programları konsolide ettiğine dair haberler bir süre önce gündeme gelmişti. Bu iddia kasım ayında şirketin kıdemli başkan yardımcısı Dave Limp’in imzasını taşıyan bir e-postayla doğrulanmıştı. Ancak işten çıkarılacakların tam sayısı konusunda şimdiye kadar bilgi verilmemişti.

Amazon çok sayıda çalışanıyla yollarını ayırma kararı alan ilk büyük teknoloji şirketi değil. Meta bir süre önce 11 bin çalışanının işine son vereceğini açıklamıştı. Intel, Salesforce ve Vimeo gibi şirketler de çalışan sayılarını azaltma yoluna gitmişti.

İLGİLİ HABERLER