Teknoloji

Alexa’nın Amazon’a 2022’deki maliyeti 10 milyar doları bulabilir

amazon alexa
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Amazon Alexa ile dijital asistan pazarının önemli oyuncuları arasında yer alıyor. Ancak Business Insider’da yayınlanan bir haber, Alexa’nın maddi bakımdan Amazon için bir tür “kara delik” olduğunu gösteriyor. Dijital asistanın Amazon’a sadece 2022’deki zararının 10 milyar dolar civarından olduğu söyleniyor.

Alexa 2014’te duyurulmuş ve kısa süre içinde Echo serisi akıllı hoparlörlerle geniş sayılabilecek bir kullanıcı kitlesine ulaşmıştı. Buna rağmen, Business Insider’da yayınlanan “Alexa yaşam destek ünitesine bağlı” başlıklı haberde dijital asistanın Amazon’un büyük beklentilerini karşılayamadığı belirtiliyor.

Amazon’da işten çıkarmaların gerçekleştirileceği bir süre önce açıklanmıştı. Bu işten çıkarmaların Cihazlar birimini etkileyeceği de biliniyordu. Haberde Amazon’un aynı zamanda Alexa için çalışan ekipte küçülmeye gidebileceği belirtiliyor.

Amazon Alexa yüzünden uzun süredir para kaybediyor

Alexa’nın Amazon’a para kaybettirmesi yeni bir durum değil. Ancak şirket daha önce başka birimler sayesinde bunu telafi edebiliyordu. Şimdi ise bu durum değişmiş gibi görünüyor. Bu nedenle Amazon’daki işten çıkarmaların Alexa ekiplerini de etkileyebileceği belirtiliyor.

Amazon Alexa’nın çevrimiçi alışveriş gibi işlerde de kullanılmasını istiyordu. Ancak çoğunluk Alexa’yı bir tür hatırlatıcı olarak işlevlendirmeyi tercih ediyor. Bu durumun kısa vadede değişmesi pek muhtemel görünmezken, Alexa’yı nasıl bir akıbetin beklediğini öğrenmek için beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER