Teknoloji

Amazon canlı ses uygulaması Amp’i kapatıyor

amazon amp

Amazon Amp adını taşıyan ses uygulamasının fişini çekiyor. Amp kullanıcılarına özel DJ setleri oluşturup yayınlamaları için bir müzik kütüphanesi sunuyordu. Uygulama, 2022’nin mart ayında iOS ve Android’de kullanıcıların karşısına çıkmıştı.

Pandemi döneminin sonlarına doğru ortaya çıkan Amp biraz ilgi görse de, hiçbir zaman bekelenen patlamayı yapmadı. Uygulama DJ’lik yapmak isteyenlerin kendilerine özel içerikler oluşturmalarına yardımcı olmak amacıyla tasarlanmıştı. Amp’te kullanıcılar, tıpkı gerçek bir radyo istasyonun gibi, müziğin üstüne canlı şekilde konuşup sohbet edebiliyor.

Ancak çevrimiçi ortamda DJ’lik yapmakla ilgili pek çok içerik yapımcısı artık YouTube veya TikTok gibi ana akım platformlarda veya Stationhead ya da Tidal gibi müzik odaklı servislerde boy gösteriyor. Amp başlangıçta “Clubhouse rakibi” olarak lanse edilse de, Clubhouse’un kısa süreli etkisini bile kopyalamamıştı.

Amazon Amp’in fişini neden çekiyor?

Amazon’dan Amp’in fişinin çekilme kararının neden alındığı konusunda bir açıklama gelmedi. Ancak uygulamanın yöneticisi Steve Boom tarafından Bloomberg’e gönderilen açıklamada, kararın “hızlı veya kolay” bir şekilde alınmadığının altı çizildi.

Amazon Amp öncesinde başka projeleri için de benzer kararlar almıştı. Halo isimli sağlık hizmetini temmuz ayının sonunda kapatan şirket, Scout adını taşıyan robot teslimat servisinin işini ise daha servis faaliyete geçmeden bitirmişti. Bütün bu hamleler Amazon bünyesindeki yeniden yapılanmanın hâlâ devam ettiğinin işaretini veriyor.

İLGİLİ HABERLER