Teknoloji

Amazon Alexa destekli iki yeni ürünü piyasaya sürmeye hazırlanıyor

amazon alexa

Amazon Alexa dijital asistanı destekleyen ürünlerinin arasına iki yeni seçenek daha eklemeye hazırlanıyor. Henüz resmen duyurulmayan ancak şirketin Birleşik Krallık internet sitesi aracılığıyla varlıkları ortaya çıkan yeni ürünler bir derin bas hoparlörü ve akıllı bir fiş.

Amazon Alexa destekli yeni ürünler arasında derin bas hoparlörü biraz daha fazla dikkat çekiyor. Echo Sub adını taşıyan hoparlör, ses kalitesini artırmak adına bir ya da iki Echo hoparlörüyle birlikte çalışabilecek. Amazon’un internet sitesine göre, iki Echo hoparlör bir Echo Sub ile aynı odaya koyulduğunda 2.1 stereo ses deneyimi yaşamak mümkün hâle gelecek.

Söz konusu sistemde standart Echo hoparlörler sol ve sağ kanallar olarak işleyecek. Mevcut Echo hoparlör portföyüyle böyle bir sistem oluşturmak mümkün olmuyor. Echo Sub sayesinde Amazon’un Echo portföyü ile hâli hazırda stereo ses deneyimi yaşamayı mümkün kılan Apple HomePod arasındaki farklardan birisi kapanmış olacak.

Amazon Smart Plug

Amazon Alexa destekli bir diğer yeni ürün ise Amazon Smart Plug adını taşıyan akıllı fiş. İlk bakışta standart bir fiş gibi görünen Smart Plug, kendisine takılan cihazların enerjisinin uzaktan da kesilebilmesini sağlıyor. Kullanıcılar Alexa uygulaması üzerinden Smart Plug için çalışma takvimleri oluşturabiliyor.

Amazon’un Birleşik Krallık sitesinden Pocket-lint tarafından elde edilen görüntülere göre, Smart Plug’ın fiyat etiketinde 95 pound yazacak. Ancak benzer nitelikteki ürünlerin fiyatlarının beşte bir seviyesinde olduğunu düşünce ekran görüntüsünde görülen fiyatın gerçek fiyat olmama ihtimali artıyor. Echo Sub’ın fiyat etiketinde ise 75 pound yazdığı görülüyor. Bu nispeten mantıklı bir fiyat olsa da, Smart Plug’ın fiyatındaki bariz hata Echo Sub’ın fiyatına da temkinli yaklaşmayı gerektiriyor.

Pocket-lint’in verdiği bilgiye göre, Amazon Alexa destekli iki ürününü 11 Ekim itibarıyla satışa sunacak.

İLGİLİ HABERLER