Teknoloji

Amazfit Band 5 tanıtıldı: AMOLED ekran, Amazon Alexa desteği

amazfit band 5
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi’nin alt markalarından biri olan Huomi, Amazfit Band 5 adını taşıyan en yeni egzersiz bilekliğini tanıttı. Huomi’nin yeni bilekliği hem tasarım hem de teknik özellikler bakımında Xiaomi’nin geçtiğimiz temmuz ayında tanıttığı Mi Smart Band 5 ile aynı yerde duruyor.

Amazfit Band 5’te 1.1 inç büyüklüğünde AMOLED renkli ekran bulunuyor. Bu ekran 294 x 126 piksel çözünürlüğe sahip. 45 farklı saat arayüzü tasarımının yer aldığı bileklik ile kalp atış hızını ölçmek, uyku, adet döngüsü ve stres takibi yapmak mümkün.

Amazfit Band 5’i Mi Smart Band 5’ten ayran en önemli özellik ise SpO2 sensörüyle kandaki oksijen doygunluğu seviyesini ölçebilmesi. Nefes egzersizleri yapmaya yardımcı olan bileklik, Amazon Alexa desteğine sahip. Bu da Amazfit Band 5’e alarm ve zamanlayıcı kurmak için sesli komut verilebileceği anlamına geliyor. Bunun da Mi Smart Band 5’te bulunmadığını belirtmekte fayda var.

Suyun altında 5 ATM basınca kadar çalışabilen bileklik, kamera ve müzik kontrolünde kullanılabiliyor. 125 mAh kapasiteli pilin Amazfit Band 5’i 15 güne kadar çalışır durumda tuttuğu belirtildi.

Amazfit Band 5, ABD’de 45 dolar karşılığında satılacak. Bileklik, 21 Eylül’de satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER