Teknoloji

Alienware Nyx ile PC oyunlarını diğer ekranlara yansıtacak

alienware nyx

Alienware, CES 2022’de Concept Nyx adını taşıyan yeni oyun çözümünü gözler önüne çıkardı. Concept Nyx ile şirket bir yandan müzik dinlerken veya televizyon oynarken diğer taraftan da eş zamanlı olarak PC oyunlarının oynanabileceği ekranlar sunmayı hedefliyor. Bu hedefin görünürdeki unsurları oldukça basit. Bilgisayardaki Nyx yazılımıyla oyunlar evdeki diğer ekranlara, markaları ne olursa olsun yansıtılabilecek.

PC’de Cyberpunk 2077 oynadığınızı düşünün. Ancak oyunu oturma odanızdaki büyük ekranlı TV’de oynamayı istiyorsunuz. Nyx ile uygulamadaki bir tuşa tıklatarak PC’deki tüm oyunları kablosuz şekilde evdeki farklı ekranlara yansıtılabilecek. Bu yansıtma sırasında televizyonun ekranını ikiye bölmek ve diğer tarafta farklı bir şey izlemeye devam etmek veya farklı bir oyun oynamak da mümkün olacak. Alienware ekranda aynı anda dört oyunun oynanabilmesi için çalışmalarına devam ediyor.

Konsept aşamasında Nyx için aynı anda birden fazla oyunu oynatabilecek ve yansıtmadaki gecikmeyi en düşük seviyede tutabilecek bir bilgisayar gerekiyor. Alienware’in bunun için kendi donanımını çıkarmayı planlayıp planlamadığı bilinmiyor. Nyx’in maliyeti ve ücretli bir servis olup olmadığı da cevap bekleyen sorular arasında bulunuyor. Şirket Nyx demosunda Concept UFO oyun konsolunun kumandalarını kullanıyor.

Nyx, Google Stadia ve Amazon Luna’dan farklı olarak sahip olunan PC oyunlarını oynamayı kolaylaştırıcı bir yöntem olarak değerlendirilebilir. Cihaz uyumluluğu konusu bu servislere benzese de, görüntü kalitesi gibi konularda tavizler verilmesi muhtemel görünüyor.

Alienware Nyx, Valve’ın Remote Play Anywhere özelliğine bir hayli benzse de, aynı anda birden fazla oyunu yansıtabilmesi ve Steam dışındaki platformlardan da oyun çekebilmesi Nyx’i ayrıştıracak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER