Teknoloji

Alienware’in dizüstü oyun bilgisayarları incelirken hızlandı

Alienware m15

Dell‘in üst sınıf oyun bilgisayarları üreten markası Alienware, CES 2019‘da en yeni amiral gemisi Area-51m‘i duyurmuştu. Şirket, Area-51m ile tasarım anlayışında yeni bir dönemin kapılarını açmıştı. Alienware, aynı yaklaşımı portföyündeki diğer dizüstü bilgisayarlara uygulama konusunda da fazla zaman kaybetmedi. Computex 2019’da sergilenen Alienware m15 ve m17 tasarım itibarıyla Area-51m’e benzese de, modülerlik konusunda daha farklı bir noktada duruyor.

m15 ve m17, Alienware’in portföyündeki en ince kasalı dizüstü bilgisayarlar arasında yer alıyor. Ancak bu dizüstü bilgisayarların aslında ince olmadığını da hatırlatmak gerekiyor. Alienware’in bir yıldan kısa bir süre içinde ana dizüstü bilgisayar serisinin tasarımında ikinci kez değişiklik yapmış olması dikkat çekiyor. m15’i geçtiğimiz sonbaharda yenileyen şirket, m17’nin tasarımını ise CES 2019’da değiştirmişti. Bu iki dizüstü bilgisayarda yapılan yeni değişikliklerin sadece kozmetik seviyede kalmadığını da belirtmek gerekiyor. Kasayı inceltmesine rağmen klavyenin gezinme alanını büyüten Alienware, camla kaplı yeni bir izleme dörtgeni sunuyor. Dokuzuncu nesil Intel işlemci ve Nvidia’nın GTX ve RTX ekran kartı seçenekleri de potansiyel kullanıcıların karşısına çıkarılıyor.

Görsel: The Verge

Ekran boyutu ve panel seçenekleri dışında m15 ve m17’nin hemen hemen aynı olduğunu belirtmek gerekiyor. 15 inçlik model için 60 Hz, 144 Hz ve 240 Hz yenileme oranına sahip 1080p ve 4K 60 Hz OLED panel seçenekleri sunuluyor. Son iki seçenekte Tobii göz takip özelliğinin de bulunduğunu belirtmek gerekiyor. 17 inç ekranlı model içinse 60 veya 144 Hz yenileme oranlı 1080p çözünürlüklü panel seçenekleri mevcut. Burada da 144 Hz yenileme oranı bulunan panelde göz takibi özelliği bulunuyor.

Alienware, Area 51-m’de modüler bileşen seçenekleri sunmuştu. Yenilenen m15 ve m17 içinse böyle bir durum söz konusu değil. Kullanıcılar sadece SSD’yi değiştirebiliyor.

Yenilenen Alienware m15 ve m17, yurt dışında 11 Haziran’da satışa sunulacak. Her iki model de 1499 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER