EğlenceTeknoloji

Alienware’in kurucusu Dell’e veda ediyor

frank azor alienware
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Alienware‘in kurucularından biri olan ve aynı zamanda markanın kamusal yüzü olarak da tanınan Frank Azor ile Dell‘in yolları ayrılıyor. Azor, uzun süredir Dell’in oyun ve XPS birimlerini de yönetiyordu. Azor, Dell ve Alienware’deki mevcut görevlerinden 3 Temmuz itibarıyla ayrılacağını Alienware forumuna yazdığı teşekkür mesajıyla duyurdu.

Azor yeni rotası konusunda bilgi vermese de, bu konuda haberlerin çıkması fazla zaman almadı. Wccftech sitesi, tecrübeli yöneticinin AMD’nin ilk oyun şefi olarak göreve başlayacağını açıkladı. Azor’un yeni görevinde AMD’de kısa süre önce başkan yardımcılığına getirilen Sandeep Chennakeshu’ya bağlı olarak çalışacağı belirtildi. Alienware’in kurucusu, ayrılık mesajı ve yeni göreviyle ilgili olarak ise yorum yapmadı.

Azor, Alienware’in forumuna yazdığı mesajda “İçimdeki usta ve yaratıcı yeni bir meydan okuma için hazır” ifadesini kullandı. Tecrübeli yönetici, 2018’in ekim ayında Dell’in oyun biriminin değerinin 3 milyar dolara ulaştığını ve şirketin diğer oyun donanımı üreticilerini rahatlıkla geride bıraktığını açıklamıştı.

Dell’in geldiği nokta, Azor’un yeni bir maceraya atılması için uygun bir zamanlamanın oluştuğunu gösteriyor. AMD’nin çıkışta bir şirket olması da, Azor’un kararını daha heyecan verici hâle getiriyor. Yeni Xbox ve PlayStation’a yonga sağlayan şirket, Google’ın oyun platformu Stadia‘nın da destekçileri arasında bulunuyor. Apple’ın 2019 model Mac Pro’larında da AMD’nin Radeon ekran kartları kullanılıyor.

Oyun şefliği pek sık görülen bir görev veya unvan değil. Ancak Azor’un Alienware ve Dell ile başardıkları, AMD ile birlikte oyun pazarında yapabilecekleri konusunda bir heyecan uyandırıyor.

İLGİLİ HABERLER