Eğlence

Alicia Keys konserlerinde cep telefonu kullanımını engelliyor

alicia keysMüzisyenler konserlerine gelen izleyicilerin cep telefonlarıyla haşır neşir olmasını engelleyecek adımlar atma konusunda ciddi gözüküyor. Bu yönde girişimde bulunan son isim Alicia Keys oldu. Ancak Keys bunu eski zamanlardaki gibi telefonları özel emanet kutularına kilitleyerek yapmıyor.

Konserlere gelen izleyicilere telefonlarını içine koyabilecekleri özel bir kese veriliyor. İzleyiciler konser boyunca telefonlarını arama yapmak, fotoğraf veya video çekmek için kullanması engelleniyor. Telefonunu kullanması gereken kişiler, konser alanının dışına çıkıyor. Kesenin kilidi, o bölgedeki güvenlik elemanları tarafından verilecek özel bir araç sayesinde açılıyor ve telefonu yeniden kullanmak mümkün oluyor.

Konserlerde akıllı telefon kullanımına yönelik bu tarz engellemelerin olması, kimi izleyicileri fazlasıyla rahatsız edecektir. Ancak görüş açısının telefonlarla engellenmeyecek olması da, anı yaşamayı seçen izleyicileri sevindirecektir.

Alicia Keys dışındaki başka isimler de aynı yöntemi  uyguluyor

Alicia Keys dışında Dave Chappelle, The Lumineers ve Louis C.K. gibi müzisyen ve şovmenler de akıllı telefon kullanımını engellemek için benzer yöntemlere başvuruyor. Özel keseleri üreten Yondr isimli şirketin kurucusu, bu keselerin sanatçılara yeni içeriklerini korkusuzca paylaşma imkanı sunduğunu dile getirdi.

Keys’in uygulamasından memnun olmayan Gerrard Little isimli bir izleyici ise telefonunun belleği olduğunu ve müziğinin duyulmasını istemeyen sanatçıların şarkı söylememesi gerektiğini belirtti.

İLGİLİ HABERLER