Teknoloji

Alcatel 3V Türkiye’de satışa sunuldu

alcatel 3vAlcatel 3V, geçtiğimiz şubat ayında Barselona’da düzenlenen 2018 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2018) oldukça geniş bir kadronun bir parçası olarak gözler önüne çıkmıştı. 18:9 görüntü oranına sahip ekranıyla akıllı telefon pazarındaki trendlere uyan cihaz, yaklaşık 6 aylık bir sürecin sonunda Türkiye’de satışa sunuldu.

3V, 6 inçlik ekranı ve 18:9 görüntü oranının birleşimi sayesinde kullanıcılarına izledikleri bir içeriği uçtan uca görüntülemeyi vadediyor. 2K ekran çözünürlüğü de Alcatel 3V’yi multimedya içerik tüketimi için uygun seçenekler sunan bir cihaza dönüştürüyor.

3V’yi anlatırken 18:9 görüntü oranına sahip 2K çözünürlüklü 6 inç ekranı öne çıkaran Alcatel, telefonun tasarımına değinmeyi de ihmal etmiyor. Parlak kaplamanın kasanın şıklığına dikkat çeken şirket, bir yandan da 2.5D cam ve üç boyutlu arka panelin birleşiminden oluşan telefonun elde rahatlıkla tutulabildiğinin altını çiziyor.

Alcatel 3V, çift lensli bir arka kamera kurulumu taşıyor. Bu kurulum, 16 ve 2 megapiksel çözünürlüklü iki lens barındırıyor. 3V’nin kamerasıyla hem gerçek zamanlı hem de çekim sonrası düzenlemeyle bokeh efekti oluşturulabiliyor. Telefonun önünde ise 8 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor. Akıllı telefonun arka panelinde yer alan parmak izi tarayıcısı, aynı zamanda bir deklanşör işlevi de görüyor.

Alcatel 3V, biyometrik güvenlik çözümlerini sunarken sadece parmak izi tarayıcısıyla yetinmiyor. Telefonda yüz tanıma yöntemi de bulunuyor.

Alcatel 3V, üç farklı renk seçeneğiyle raflardaki yerini aldı. Spektrum mavi, spektrum siyah ve spektrum altın renk seçenekleri bulunan telefona sahip olmak için 1299 TL ödemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER