Eğlence

Alan Wake 2 hızlı başlangıcıyla Remedy’nin yüzünü güldürdü

alan wake 2

Alan Wake 2, son ayların en çok sevilen oyunları arasında yer alıyor. Oyunun yapımcısı Remedy Entertainment tarafından yapılan bir paylaşım da bunu doğruluyor. Şirket, 2023’ün ekim ayında yayınlanan oyunun şimdiye kadar 1.3 milyon sattığını açıkladı.

Bu da Alan Wake 2’yi Remedy’nin bugüne kadarki en hızlı satan oyunu hâline getiriyor. Şirketten verilen bilgiye göre, oyun iki ay içinde daha önce bu unvanın sahibi olan Control’e kıyasla üç kat daha fazla kopya sattı.

Yüksek satışlar Remedy’nin devam eden büyümesine büyük bir destek sağladı. Şirketin CEO’su Tero Virtala konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Alan Wake 2’nin başarılı lansmanı diğer oyun projelerimizi de destekledi. Condor, Control 2 ve Max Payne 1 ve 2 remake’in tümü, Alan Wake 2’den ayrılan personel sayesinde geliştirme temposunu artırdı. Bu projelerin de 2024’ün ilk yarısında geliştirme sürecinde bir sonraki aşamaya ulaşmasını bekliyoruz.”

Bu başarılı performansa rağmen, oyunun henüz kârâ geçmediğini belirtmek gerekiyor. Virtala, oyunun geliştirme ve pazarlama gelirlerinin önemli bir kısmını karşıladığını belirtti. Remedy’nin şefi, oyunun 2019’un ağustos ayında yayınlanan ve 4 milyondan fazla satan Control gibi bir etki yaratmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Alan Wake 2 ne anlatıyor?

Oyun, 2010 yapımı orijinal versiyonu takip ediyor ve Remedy’nin Bağlantılı Evrenini daha derinlemesine araştırıyor. Oyuncular canavarlarla, hayaletlerle, şeytani ele geçirmelerle, değişen gerçeklerle, rock operalarla ve paranormal cinayetlerle karşılaşıyor. Hikaye, Remedy’nin yakın gelecekte Alan Wake 2’ye iki ücretli DLC eklemesiyle devam edecek.

İLGİLİ HABERLER