EğlenceTeknoloji

Rockstar Games ve Remedy logo benzerliği nedeniyle karşı karşıya

remedy rockstar games

Rockstar Games‘in çatı şirketi Take-Two Interactive, Alan Wake’in yapımcısı Remedy Entertainment’ın yeni logosunun Rockstar’ın logosuna benzerliği nedeniyle anlaşmazlık başvurusunda bulundu. Respawn First sitesinin haberine göre, ticari marka anlaşmazlığı başvurusunda Remedy logosunun iki versiyonundan (birinde şirket adının yazdığı, diğerinde ise yazmadığı) bahsediliyor. Başvurunun geçtiğimiz eylül ayında İngiltere Fikri Mülkiyet Ofisi’ne yapıldığı ortaya çıktı.

İngiltere’nin fikri mülkiyet kurallarına bakıldığında Take-Two’nun itirazının temelinde “Halkta kafa karışıklığı” ihtimalinin öne çıkarıldığı anlaşılıyor. Remedy yeni logosunu geçtiğimiz yılın ilkbaharında tanıtmış ve logosunu kendisini 23 yıllık Max Payne’den uzaklaştıran, Control ve Alan Wake’in mevcut gücünü daha iyi yansıtan “yenilenmiş bir görsel kimlik” olarak tanımlamıştı. Şirketin açıklamasında şu ifadeler kullanılmıştı: “Eski logodaki R harfindeki mermi Max Payne dönemini temsil ediyordu ancak şimdiki Remedy tek bir oyundan çok daha büyük; yeni ve eski oyunlardan oluşan geniş bir portföyümüz var. Daha fazla tutarlılık sağlamak, yıllar içindeki gelişimimizi sergilemek ve günümüzün Remedy vizyonunu daha iyi ifade etmek için görsel kimliğimizi güncellemenin ve yeniden tanımlamanın zamanı gelmişti.”

Remedy’nin yeni logosu olumlu reaksiyonlar almıştı. Tasarım blogu Creative Bloq’ta şu ifadeler kullanılmıştı: “Yeni Remedy logosu, sanki harf hareket ediyormuş gibi üç ‘R’ harfinin kesilip birbirine dikilmesinden oluşuyor; R’nin kavisli sağ tarafı bir ok şeklindedir ve karakterin noktaları yeni yönleri gösteren başka oklar oluşturuyor.” Logo sosyal medyada da beğeni toplamıştı.

Rockstar Games ve Remedy, Max Payne için birlikte çalışıyor

İki stüdyo, ironik bir şekilde, Remedy’nin eski logosunun ilham kaynağı olan oyunun yenilenmesi için birlikte çalışıyor. Remedy, 2022’nin nisan ayında ilk iki Max Payne oyununun remastered versiyonları için Rockstar ile iş birliğine gideceğini duyurmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER