Teknoloji

Akıllı telefon uygulamaları çevrim içi ortamda cazibe merkezi konumunda

akilli telefon uygulamalariTamamen açık bir web rüyası sona ermişe benziyor. ABD’de yapılan bir araştırma, geçtiğimiz temmuz ayında çevrim içi ortamda geçirilen zamanın yüzde 50’sinin akıllı telefon uygulamalarında harcandığını belirtti.

Yapılan araştırmada akıllı telefon tarayıcıları, tablet kullanımı ve masaüstü cihazların kullanımı da dikkate alınsa da, akıllı telefon uygulamaları kullanıcı ilgisi çekme konusunda diğer mecraların tamamından daha iyi performans sergiliyor.

Söz konusu araştırmayı gerçekleştiren Comscore, değişimi şu cümlelerle açıkladı: “Eğer bilgisayar başında oturmuyorsanız, bir akıllı telefon uygulaması müzik dinleme, bir adrese giden yolu öğrenme, hava durumuna bakma veya e-postaları kontrol etme konusunda akıllara gelen ilk seçenek oluyor. Bu da elverişlilik faktörünün ne denli güçlü olduğunu gösteriyor.”

Yaşanan değişim, etrafında olup bitenleri dikkatle izleyen hatta ara sıra dışarıya çıkanlar için bile pek şaşırtıcı değil. Artık insanlar telefonlarına her zamankinden daha çok bakıyor. Telefona bakılan zamanın önemli bir kısmı da uygulamalar içinde geçiyor. Mobil tarayıcılar her geçen gün biraz daha iyileşiyor. Ancak henüz performans ve kullanım kolaylığı konusunda özel uygulamaların seviyesine erişebilmiş değiller. Tabletler ve dizüstü bilgisayarlar da elverişlilik konusunda akıllı telefonlarla aynı seviyede bulunmuyor.

Akıllı telefon uygulamaları büyümeye devam edecek

Akıllı telefon uygulamalarının yükselişi önümüzdeki dönemde de sürecek gibi gözüküyor. Comscore’un araştırmasına göre, akıllı telefon uygulamaları önümüzdeki dönemde yüzde 50’nin de üzerinde bir kullanım oranına ulaşacak.

İLGİLİ HABERLER