Teknoloji

AirPods Studio’nun özellikleri hakkında yeni iddialar

airpods studio

Apple’ın AirPods serisine bir kafa üstü kulaklık ekleyeceğine dair iddialar çok uzun süredir etrafta dolaşıyor. Son sızıntılar, AirPods Studio adını taşıması beklenen bu kulaklığın çıkışının çok uzak olmadığını göstermiş ve kulaklığın satış fiyatına dair bir ipucu da vermişti.

İsim ve fiyat konusundaki sızıntıların ardından sıra şimdi de özelliklere gelmiş gibi görünüyor. 9to5Mac sitesinde yayınlanan bir haber, AirPods Studio Pro’da kullanıcıları hangi özelliklerin beklediği konusunda ipucu veriyor.

Apple hem AirPods’ta hem de AirPods Pro’da kulak tespit özelliği sunuyor. Bu özellik kulaklık topuzlarının kulağa takıldığını ve çıkarıldığını fark ediyor ve buna göre oynatılan medya içeriğini durduruyor veya yeniden başlatabiliyor. Şirketin AirPods Studio’da da bezer bir özelliğe yer vereceği söyleniyor. Örneğin, kulaklık boyuna indirildiğinde bağlı telefon üzerinde çalınan müzik de durdurulacak. Kulaklık tekrar kafa üstüne getirildiğinde ise müzik yeniden başlayacak.

AirPods Studio’nun nasıl takıldığını da anlayabileceği söyleniyor. Kulaklığın sağ ve sol kulaklar arasındaki farkı tespit edeceği ve ses kanallarındaki yönlendirmeyi de buna göre yapacağı belirtiliyor. Kısacası AirPods Studio’da kullanıcılar, “kulaklığı ters takma” sorunundan muzdarip olmayacak.

Haberde AirPods Studio’nun bir iPhone veya Mac ile eşleştirilmesi durumunda özelleştirilmiş ekolayzer ayarlarının da aktif hâle getirilebileceği belirtiliyor. Böylelikle kullanıcıların düşük, orta ve yüksek frekans ayarları içinde seçim yapması mümkün olacak. Söz konusu özellik, AirPods Studio’nun profesyonel kulaklıklarla aynı çizgide konumlandırılmasını sağlayabilir.

AirPods Studio’da gürültü engelleme ve şeffaflık modu gibi özelliklerin bulunacağına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Yurt dışında 349 dolar karşılığında satılması beklenen kulaklık için iki farklı renk ve materyal seçeneğinin sunulması öngörülüyor. Apple’ın modüler bir tasarımı test ettiği de iddialar arasında yer alıyor.

AirPods Studio için oklar yaz aylarını işaret ediyor. Yine de, bunun için daha somut işaretleri beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER