Teknoloji

AirPods Studio ile Apple kulaklık pazarında gözünü daha yükseğe dikiyor

beats studio pro

Apple AirPods ürünleriyle gerçek anlamda kablosuz kulaklık pazarının lideri konumuna yükselmişken Sony ve Bose gibi üst sınıf ses ürünleri pazarında hakim olan şirketlerin alanına da girmek istiyor. Tabii ki, Cupertino şirketi Beats gibi bu alan söz sahibi olan bir teknoloji şirketi olan Beats’in sahibi. Ancak dedikodular Apple’ın Beats markasıyla ilgili farklı planlarının olduğunu işaret ediyor.

Güvenilir bir Apple sızıntı kaynağı yaklaşık bir ay kadar önce Beats markasının bir kenara bırakılacağı gibi büyük bir iddiayı paylaşmıştı. Bu da AirPods üreticisinin kendi markasını taşıyan bir kafa üstü kulaklık modeliyle karşımıza çıkabileceğini daha da anlamlı hâle getiriyor.

Geçtiğimiz hafta sonu Twitter’dan paylaşılan bir bilgi ise, Apple’ın henüz duyurusu yapılmamış yeni bir ürününün işaretini verdi. Jon Prosser, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı bilgide, beklenen kafa üstü kulaklık için ismin belirlendiğini dile getirdi. Aynı zamanda yurt dışı satış fiyatını da paylaştı.

Çok yakında Apple AirPods Studio adlı yeni bir ürünle karşımıza çıkabilir. İddiaya göre kafa üstü kulaklık, yurt dışında 349 dolar fiyat etiketiyle satılacak. Karşılaştıracak olursak, AirPods Pro’nun ABD satış fiyatı 249 dolar. Apple’ın düşündüğü fiyat, Bose veya Sony’nin üst sınıf ürünleriyle hemen hemen aynı fiyat çizgisinde bulunuyor. Bu arada AirPods Pro Türkiye’de 1899 TL’lik fiyat etiketiyle satılıyor. Eğer satışa çıkarsa, AirPods Studio Türkiye fiyatının da 3000 TL’ye yakın veya onun üzerinde olmasını bekleyebiliriz.

Apple’ın şimdiye kadar satışa sunduğu AirPods modelleri erişilebilir noktadaki fiyatlarıyla yüksek satış rakamlarına ulaşıyor. AirPods Studio ise yüksek satış fiyatıyla biraz daha niş bir ürün olacak gibi görünüyor.

Özellikler açısından verilen çok fazla detay olmasa da, AirPods Studio’da doğal olarak aktif gürültü engelleme teknolojisine sahip olacağını düşünüyoruz. Bu arada yine Jon Prosser’a göre, bu ürünün çıkışı an meselesi. Üstelik daha sonra da Beats X benzeri AirPods X ürününün de yıl bitmeden satışa sunulacağı öne sürülüyor.

Apple’ın Studio adını tercih etmesinde Beats Studio’nun payının olduğu açık şekilde görünüyor. Bu kulaklık serisi, Beats’in simge niteliğinde ürünlerinden bir tanesi olmuştu. Apple markasıyla bulunduğu segmentte rakiplere karşı daha avantajlı hâle gelebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER