Teknoloji

AirPods Pro söküm işleminden geçti, farklılıkları ortaya çıktı

airpods pro

Apple‘ın en yeni kulaklığı AirPods Pro, kısa süre önce tanıtılmış ve yurt dışında satışa sunulmuştu. AirPods Pro’nun ses kalitesi standart AirPods’un üstünde olsa da, tamir edilebilirlik konusunda arada pek fazla fark yok gibi görünüyor. iFixit tarafından yapılan söküm işlemi, AirPods Pro’nun tamirinin hem zahmetli hem de masraflı olduğunu gösteriyor.

Orijinal AirPods ve bu yıl çıkan AirPods 2 ile karşılaştırıldığında AirPods Pro’nun hem teknik bakımdan hem de üretim mimarisi açısından farklı bir yerde durduğu görülüyor. Kapasitif kontroller ve aktif gürültü engelleme gibi özelliklere sahip olan kulaklık, bu özellikler için eklenen donanımlar nedeniyle seleflerine kıyasla çok az daha ağır hâle gelmiş durumda. AirPods Pro’nun her bir topuzu 5.4 gram ağırlığında.

Apple, daha önceki AirPods modellerinde pili kulaklıkların uzun sapına yerleştirmişti. AirPods Pro’da ise düğme şeklinde bir pil hücresi bulunuyor. Düğme şeklindeki pil, akıllara Samsung Galaxy Buds’ın aynı formattaki pilini getiriyor. Ancak AirPods Pro’da bu pili değiştirmenin mümkün olmadığını belirtmek gerekiyor. Bu durum, pilin yerine lehimlenmiş bir kabloyla sabitlenmiş olmasından kaynaklanıyor.

AirPods Pro onarılabilirlik konusunda sınıfta kaldı

AirPods Pro’da kullanıcılar tarafından rahatlıkla değiştirilebilecek tek parça, silikon kulak uçları. Ancak bu silikon kulak uçlarının da piyasada bulunan diğer kulaklıkların uçlarıyla uyumlu olmadığını belirtmekte fayda var. Kullanıcılar sadece Apple’dan temin ettikleri uçları AirPods Pro’ya takabiliyor.

AirPods Pro, onarılabilirlik konusunda ise iFixit’in testini geçemiyor. “Yarı dayanıklı” olarak tanımladığı kulaklığın parçalara ayrılmasının zor olduğunu belirten iFixit, cihaza onarılabilirlik puanı olarak 10 üzerinden 0 verdi. iFixit, AirPods Pro’yu parçalarına ayırdıktan sonra tekrar birleştirmenin imkansıza yakın olduğuna dikkat çekti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER