Teknoloji

iOS 15 ile AirPods Pro’ya gelecek yenilikler beta olarak sunulmaya devam ediliyor

airpods pro 2

Apple AirPods Pro cihaz yazılımının en son beta sürümü, iOS 15 ile birlikte kulaklıklara gelmesi beklenen özellikleri önceden deneyimleme imkanı veriyor. iOS 15 güncellemesi, muhtemelen eylül ayında yayınlandığında, AirPods Pro kullanıcıları, işitme engellilere yardımcı olmak için tasarlanan konuşma desteği de dahil olmak üzere bir dizi yeni özellik alacak.

Konuşma güçlendirme, gürültü önleme özelliğinin tersi gibi çalışıyor. Bu özellik, AirPods’un mikrofonlarından yararlanıyor. Açıldığı zaman hafif ila orta derecede işitme güçlüğü çekenlerin konuşmaları dinlemelerine yardımcı olabilir.

Bunun da ötesinde, önceki beta yazılımı güncellemeleri, Apple AirPods Pro’nun iOS 15’in beta sürümleriyle birlikte deneyimlenebilen FaceTime odaklı ses geliştirmelerini desteklemeye başladığını gösteriyordu. Buna ortam gürültüsü azaltma özellikleri ve aramaların sesini daha net hâle getirmek için tasarlanan uzamsal ses de dahil. Uzamsal ses, Apple’ın kendi geliştirdiği üç boyutlu ses teknolojisi ve FaceTime üzerinden konuşmayı gerçek hayatta konuşuyormuş gibi hissettirebilir.

Yukarıda dile getirdiğimiz AirPods Pro odaklı yenilikler şu anda yalnızca geliştirici beta sürümüne kayıtlı geliştiriciler tarafından kullanılabiliyor. Bu özellikleri kendi cihazlarınızda deneyebilmek için bir süre daha beklemeniz gerekiyor. Ancak iOS 15’in eylül ayında dağıtıma çıkacağını varsayarsak, AirPods Pro odaklı yenilikler için fazla beklemeyeceğiz demektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER