Teknoloji

AirPods iOS 15 ile daha kolay bulunabilecek

Apple, iOS 15 ile birlikte kablosuz kulaklığı AirPods’ta da bazı değişiklikler yapacak. Yeni işletim sistemiyle birlikte Bul uygulamasında AirPods için verilen destek iyileştirilecek. Buna ek olarak, görüşmelerde karşı tarafın sesi daha iyi duyulacak. Ayrıca, AirPods’la sesli bildirim desteği sunan uygulamaların sayısı artacak.

Apple’dan yapılan açıklamada, Conversation Boost özelliğinin görüşmeler sırasında başkalarını duymakta zorluk yaşayanlara yardımcı olacağı belirtildi. Kullanıcının konuştuğu kişinin sesini izole etmeye çalışacak olan bu özellik, ortam sesinin yansıtılması konusunda da kullanıcıya kontrol imkanı verecek.

AirPods’la gelen mesajları sesli olarak dinlemek mümkün. Ancak artık kulaklıkla başka önemli bildirimleri de sesli olarak duymak mümkün hâle gelecek.

airpodsBul uygulamasındaki desteğin artırılması sayesinde kaybedilmesi kolay olan AirPods’u bulmak da biraz daha kolaylaşacak. Yeni özellikler arasında bir yakınlık görünümü de bulunuyor. Bu görünümle kullanıcılar kulaklıklarına ne kadar uzak olduklarını daha net biçimde görebilecek. Ayrıca AirPods’tan uzaklaşıldığı zaman iPhone da kullanıcıyı uyaracak.

AirPods sahipleri Apple’ın FaceTime‘da sunduğu Uzamsal Ses desteğinden de yararlanabilecek. Uzamsal Ses desteğinden Mac ve Apple TV üzerinde faydalanmak da mümkün olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER