Teknoloji

Adobe Premiere Pro’ya sosyal ağları dikkate alan özellik

Adobe, bir videoyu farklı sosyal platformlar için yeniden düzenleme gibi zahmetli ve zaman alıcı süreci kısaltacak bir yöntem geliştirdi. Premiere Pro için geliştirilen Auto Reframe adlı yapay zekâ destekli özellik ile video yapımcıları zamandan tasarruf edecekler.

Eğer YouTube’da, Instagram akışında ve hikâyelerinde yayınlamak istediğiniz bir video varsa, o videoyu üç farklı görüntü oranında yeniden düzenlemeniz gerekiyor. Auto Reframe özelliği videoda esas hareketin olduğu alanı belirliyor. Kare, dikey veya 16:9 formatlara uygun şekilde kırpma ve kaydırmayı bunun etrafında yapıyor.

Şirketin Adobe Sensei adındaki yapay zekâ platformunun kullanıldığı bu özellik Uluslararası Yayıncılık Kongresi etkinliğinde ilk kez gösterildi.

Auto Reframe, Premiere’in zaman akışı içindeki kliplere uygulanabilen bir efekt. Kullanıcılar Slower Motion, Default ve Faster Motion gibi üç farklı ön ayar arasından seçim yaparak algoritmanın video içinde ne kadar hareket beklendiğini hesaplamasını sağlıyor.

Efekt, içeriğinizdeki hareketi takip edecek hareket çerçevelerini üretiyor. Bunlar ince ayarlama için elle de düzenlenebiliyor. Aynı zamanda her bir görüntü oranı için metni yeniden boyutlandırma imkanı da sunuluyor ki, bu da birçok video editörünün zamandan tasarruf etmesini sağlayacaktır.

Adobe, Creative Cloud uygulamalarını sosyal ağ platformlarını da dikkate alarak daha fazla özellikle donatıyor. Premiere Pro’nun daha hafif ve ücretsiz kullanım imkanlı versiyonu olan Premiere Rush CC özellikle YouTube yapımcıları dikkate alınarak tasarlandı. Snapchat, Instagram, Facebook ve Twitter gibi farklı sosyal ağlar için optimize edilmiş videoları da dışa aktarmayı sağlıyor.

Auto Reframe bu yıl bitmeden Premiere Pro’ya gelecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER