Teknoloji

Adobe Project Rush ile platformlar arası video düzenleme aracı sunuyor

adobe project rushAdobe Project Rush ile Creative Cloud yazılım setine yeni bir üye daha ekliyor. Farklı platformlarda çalışabilen bir video düzenleme aracı olan Project Rush, Adobe tarafından video düzenlemeye yeni başlayanlar ve mobil cihazlar üzerinde de video düzenlemek isteyenlere yönelik bir araç olarak tanımlanıyor. Şirket yeni aracının tanıtımı için YouTuber “Shameless Maya” ile birlikte çalışıyor.

Project Rush macOS, Windows, iOS ve Android üzerinde çalışacak. Uygulamanın tüm operasyonu bulut üzerinde gerçekleştirecek. Project Rush ile video düzenleme konusunda fazla bilgi sahibi olmayan kişiler de yüksek kaliteli videolar hazırlama imkanı elde edecek. Uygulama bulut tabanlı olduğu için yapılan düzenleme işlemleri de buluta kaydedilecek. Böylelikle masaüstünden mobile ya da mobilden masaüstüne rahatlıkla geçiş yapılabilecek.

Kullanım kolaylığı, Adobe’nin yeni servisinin en önemli satış noktaları arasında bulunuyor. Servisin mobil uygulaması, görüntü aktarımının yanı sıra doğrudan video kaydı için de kullanılabilecek. Mobil uygulamada ses ve renk düzenlemesi yapmak için de basit araçlar yer alacak. Uygulamada hazırlanan videolar sosyal medyada hızlı biçimde paylaşılabilecek.

Adobe’den yapılan açıklamaya göre, Project Rush’ın temelinde popüler düzenleme yazılımı Premiere Pro CC bulunuyor. Böylelikle Project Rush ile amatör çalışmalara profesyonel bir görünüm kazandırmanın da mümkün hâle geleceği belirtiliyor.

Adobe Project Rush hâli hazırda beta aşamasında. Beta sürecine katılım işlemleri ise Adobe’nin web sitesi üzerinden gerçekleştiriliyor.

İLGİLİ HABERLER