Teknoloji

Adobe Lightroom sonunda Mac App Store’da

adobe lightroom

Adobe’nin önemli uygulamalarının Mac App Store’a gelmesi uzun süredir bekleniyordu. Açılan kapıdan ilk giriş yapan uygulama Adobe Lightroom oldu. Şirketin Creative Cloud takımının bir parçası olan Lightroom, artık Mac App Store üzerinden de indirilebilecek.

Lightroom, Apple’ın Mac App Store’un yeni tasarımını duyururken Office 365 ve Snap’in Live Studio’su ile birlikte gelişinin sözünü verdiği uygulamalardan birisiydi. Office 365, 2019’un ilk ayında Mac App Store’da yerini almıştı. Apple böylelikle ilk kez Mac App Store’da bir yazılım paketine yer vermişti.

Adobe aslında uzun süredir Mac App Store’da çeşitli uygulamalarını kullanıcılarına sunuyor. Ancak bu uygulamaların tamamı şirketin ana uygulamalarının daha “hafif” versiyonları olma özelliğini taşıyor. Örneğin, Photoshop’un tam sürümü yerine Photoshop Elements Mac App Store üzerinden indirilebiliyor.

Lightroom’u Mac App Store üzerinden indiren kullanıcılar uygulamadan bir hafta boyunca ücretsiz olarak yararlanabilecek. Bir haftalık deneme süresinin tamamlanmasının ardından ise aylık 62,99 TL veya yıllık 799,99 dolar ödeyerek uygulamanın tüm özelliklerine erişmek mümkün olacak.

Tıpkı Office 365’te olduğu gibi, ödemeler Apple’ın kanalları üzerinden yapılabilecek. Yedi günlük denemenin tamamlanmasının ardından kullanım ücreti kullanıcıların iTunes hesabı üzerinden tahsil edilecek. Denemenin ardından aboneliği başlatmak istemeyen kullanıcıların uygulamanın ayarlar menüsü üzerinden otomatik yenilemeyi kapatmaları gerekiyor. Adobe Lightroom ile önemli bir silah daha kazanan Mac App Store, büyük uygulama geliştiricilerinden uzun süredir beklediği ilgiyi görmeyi başlamışa benziyor.

İLGİLİ HABERLER