Teknoloji

Office 365 uygulamaları Mac App Store’da

office mac app store

Microsoft Office uygulamalarını Apple’ın Mac App Store uygulama mağazasında dağıtıma sundu. Yazılım devi başlangıçta 2018 sonu itibarıyla Office uygulamalarını Mac App Store’a getireceğinin sözünü vermişti. Kısa bir gecikmenin ardından verdiği sözü tutmuş oldu.

Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote ve OneDrive uygulamalarının her biri; Microsoft Office 365 uygulama paketinin birer parçalarını oluşturuyor. Word, Excel, PowerPoint ve Outlook’u kullanabilmek için Office 365 aboneliğine ihtiyacınız var.

Uygulamalar daha önce Mac bilgisayar sahiplerinin Microsoft’un kendi web sitesinden indirdiği uygulamalarla aynı versiyonlar, ancak Mac App Store’dan daha kolay ve pratik biçimde indirilip kurulabiliyor. En büyük avantajlardan bir tanesi de bu uygulamaların Mac App Store üzerinden otomatik olarak güncellenebilmeleri oluyor. Halbuki normalde Office Mac için AutoUpdate (MAU) özel güncelleme aracını kullanmak gerekiyor.

Apple Microsoft’a Mac App Store’a gelişi nedeniyle bir hoş geldin mesajı yayınladı. Şirketin dünya çapında pazarlamadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Phil Schiller, Microsoft Office 365’in macOS Mojave’deki yepyeni Mac App Store’a gelmesinden heyecan duyduklarını kaydetti. Apple ve Microsoft’un en başından beri mükemmel Office üretkenlik araçlarını Mac kullanıcılarına getirmek için birlikte çalıştığını kaydeden yönetici, Office 365’in Mac App Store’a gelmesiyle birlikte Office 365 Mac, iPad ve iPhone sürümlerinin en güncel ve iyi versiyonlarını edinmenin en kolay hâle geleceğinin altını çizdi.

Microsoft Office 365 için bir aylık ücretsiz deneme imkanı sunuyor. Sonrasında devam etmek isteyenler için Office 365 Kişisel yıllık 359,99 TL, Office 365 Ev ise yıllık 479,99 TL karşılığında sunuluyor. Office 365 Ev PC veya Mac üzerinde en fazla altı kullanıcıya Office uygulamalarını paylaştırma imkanı sunuyor. Her iki pakette de kullanıcı başına 1 TB’lık OneDrive depolama alanı veriliyor.

İLGİLİ HABERLER