Teknoloji

Adobe’nin kurucularından Dr. John Warnock yaşamını yitirdi

john warnock adobe

Adobe kurucularından Dr. John Warnock, geçtiğimiz cumartesi günü yaşamını yitirdi. 82 yaşında hayata gözlerini yuman Warnock’un vefatı, Adobe tarafından geçtiğimiz pazar günü açıklandı. Ölüm sebebi konusunda bilgi verilmeyen Warnock, grafik tasarımcısı Marva Warnock ile evli ve üç çocuk babasıydı.

Warnock, şirketi 1982 yılında Dr. Charles Geschke ile birlikte kurmuştu. Şirketin orijinal logosu da Marva Warnock tarafından tasarlanmıştı. Şirketin ilk yazılımı olan PostScript ise 1984’te yayınlanmıştı. 2000’e kadar şirketin CEO’luğunu yürüten Warnock, 2017’ye kadar da Geschke ile birlikte yönetim kuruluna eş başkanlık etmişti. Warnock, bu tarihten sonra da yönetim kurulunda kalmaya devam etmişti.

Şirketin mevcut CEO’su Shantanu Narayen tarafından Warnock’un vefatıyla ilgili olarak çalışanlara gönderilen e-postada şu ifadeler yer alıyor: “Warnock, kelimeler, resimler ve videolarla nasıl iletişim kurduğumuz üzerinde önemli etkisi olan neslimizin en büyük mucitlerinden biriydi. Son 25 yılda John’la olan etkileşimlerim profesyonel kariyerimin en önemli noktası oldu.”

Adobe, Warnock’un liderliğinde yazılım sektörünün öncülerinden biri oldu

Adobe denince herkesin aklına ilk başta, doğal olarak, Acrobat ve Photoshop gibi popüler yazılımlar geliyor. Ancak şirketin farklı sektörlerde büyük önem taşıyan yazılımlar barındıran çok geniş bir ürün portföyünün bulunduğunu da unutmamak gerekiyor. Warnock’un CEO’luğu döneminde şirket grafik tasarımı, fotoğrafçılık, video düzenleme, ses kaydı ve daha bir çok alanda lider olan yazılımlar geliştirmişti.

İLGİLİ HABERLER