Eğlence

Adobe Express yapay zekâ destekli yeni yaratıcılık özellikleri sunuyor

adobe express canva

Adobe, bulut tabanlı tasarım platformu Adobe Express’e, Firefly adlı yapay zeka modeli sayesinde güçlü yetenekler ekledi. Daha önce Adobe Spark olarak bilinen Adobe Express; Canva ve Microsoft Designer gibi benzer tasarım platformlarına benziyor. Kullanıcıların sosyal grafikler ve posterler oluşturması, videolar düzenlemesi, PDF’leri süslemesi ve daha fazlası için hızlı ve kolay şablonlar sunuyor.

Adobe Express, 2021 yılından bu yana kullanılabilir durumda, ancak yeni yapay zeka özellikleri haziran ayından bu yana geliştiriliyor. Bu son sürümle birlikte, Express kullanıcıları şimdi 100’den fazla dilde metin istemlerini kullanarak özel görseller ve metin efektleri oluşturabilirler. Otomatik arka plan kaldırma gibi hızlı işlemler ve sesi basit karakter animasyonları oluşturmak için kullanma gibi özellikler de Express’in en son sürümünde yer alıyor. Adobe’nin web sitesinde yeni özelliklerin tam listesini bulabilirsiniz.

Bazı yönlerden, Adobe Express’in Canva tasarım uygulamasına yetişmeye çalıştığı hissediliyor. Canva, 2019’da otomatik arka plan kaldırma aracını ilk tanıttığı zamandan beri en azından yapay zeka destekli özelliklere sahip. Ancak, Adobe Express’in yapay zeka özellikleri oldukça işlevsel ve Adobe, Firefly’ın içeriği tamamen Adobe’nin sahip olduğu içerikle eğitildiği için şirketlerin kullanması için ticari olarak güvende olduğuna dair bazı güvenceler sunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER