Teknoloji

Adobe Flash resmi olarak tarihin tozlu sayfalarına karıştı

adobe flash
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Adobe, ünlü Flash yazılımı için sunduğu desteğin 31 Aralık 2020’de biteceğini aylar öncesinden duyurmuştu ve en sonunda bu yazılım tarihe karıştı. Adobe, Flash içeriğini 12 Ocak’a kadar engellemeye başlamayacak olsa da, büyük internet tarayıcıları 1 Ocak tarihi itibarıyla bu yazılımı tamamen kapattı. Microsoft da Windows’un çoğu sürümünde Flash’ı engelledi.

Flash, zamanında büyük bir kültürel ilgi düzeyine sahipti ve web tarihinde önemli bir yer tutuyordu. Bu yüzden yazılımın tarihe karışma süreci yılları aldı. Tarayıcılar geride kalan son on yılın başlarında Flash için kapıyı göstermeye başladı. 2015’te de Adobe, geliştiricilerden HTML5’e geçiş yapmalarını istedi. Adobe’nin desteği sona erdireceğini duyurduğunda 2017 yılında ise işler resmiyet kazanmıştı.

h

Adobe nihayet Flash’ın tarihe karışmasına izin verirken, bu yazılım tarihi eser olarak nitelendirebileceğimiz birçok işte yaşayacaktır. The Internet Archive, aralarında “Peanut Butter Jelly Time” gibi tanınmış hit parçaların da bulunduğu Flash oyunları ve animasyonları koruyor.

İLGİLİ HABERLER