Teknoloji

Adobe Creative Cloud içinde canlı yayın yeteneklerini geliştiriyor

adobe creative cloud

Adobe, doğrudan Creative Cloud uygulamalarının içinde inşa edilmiş canlı yayın özellikleri geliştiriyor. Şirket yaratıcılık odaklı geleneksel Adobe Max konferansında bunların duyurusunu yaptı. Söz konusu özelliğin beta versiyonu da Adobe Fresco üzerinde oluşturulmuş bir gruba açıldı. Bunun sayesinde kullanıcılar istedikleri zaman canlı yayına geçme ve bir bağlantı paylaşarak başkalarına da çevrimiçi izleme ve yorumlama şansı veriyor.

Baş ürün yöneticisi Scott Belsky, bu deneyimi Twitch ile karşılaştırdı. Ancak eğitici bir bileşen sayesinde, belirli araçları nasıl kullanacağını öğrenmek isteyen kullanıcıların izleyeceği şekilde kitlede filtreleme uygulanabiliyor.

Belsky, The Verge sitesine verdiği demeçte, “Ürünlerimizde birinin canlı akışını gördüğünüzde, hangi aracı kullandıklarını bilmek istersiniz – aracı kullandıklarında ve kullanmayı bıraktıklarında – neredeyse video dalga biçiminin bir şekli gibi,” dedi. “Ancak insanların hangi araçları kullandıkları ile ilgili bir dalga formu hayal edin ve insanların bir şeyi nasıl yaptıklarını öğrenebilmek için, belirli bir üründe, belirli bir araçla yapılmış tüm canlı akışları sağlayabildiğinizi hayal edin.”

behance canlı yayın

Adobe şu anda Adobe Live üzerinde sanatçıları öne çıkarıyor. Sanatçıların çalışmalarını canlı izlemek isteyenler için Behance ve YouTube üzerinden canlı yayınlar yapılıyor. Canlı yayınlar üç saate kadar uzunluğa ulaşıyor. Şirket, Adobe Live üzerindeki ortalama izleme süresinin 66 dakikanın üzerinde olduğunu söylüyor. Bazı canlı yayınlarda araç için zaman çizgisi gösteriliyor. Böylelikle sanatçının iş akışı içinde hangi araçların kullanıldığı da gösterilmiş oluyor.

Adobe’nin canlı yayın özelliği sadece YouTube’da bir video izlemekten daha kullanışlı olmayı amaçlıyor. Belsky, “Tasarımcılar, okulda bu kadar fazla öğrenmediklerini, tasarımcıların yanında oturarak öğrendiklerini söylüyorlar. Bunu büyük çapta yapmamız gerekiyor,” dedi. “Ayrıca ürünlerimizi viral hale getiriyor.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER