Manşetler

Activision Blizzard artık resmen Microsoft’un

microsoft activision blizzard

Microsoft, Activision Blizzard’ı 68.7 milyar dolar karşılığında satın almak için 2022’nin ocak ayında anlaşmaya varmıştı. Bu uzun satın alma süreci nihayet tamamlandı. Satın alma sürecinin bu hafta içinde tamamlanabileceğine dair haberler geçtiğimiz hafta gündeme gelmişti. Microsoft, 20 ayın sonunda ABD ve İngiltere’de düzenleyici kurumlarla zorlu mücadelelerin ardından muradına erdi. İngiltere’den gelen onayın ardından satın alma sürecinin kısa süre içinde tamamlanması beklendiği için de Microsoft’un duyurusu sürpriz olmadı.

Microsoft Gaming CEO’su Phil Spencer, anlaşma sürecinin tamamlanmasını şu sözlerle değerlendirdi: “Oyun oynamayı seviyoruz. Oyunlar oynuyoruz, oyunlar yaratıyoruz ve oyunun bireysel, kolektif ve topluluk olarak hepimiz için ne kadar önemli olduğunu ilk elden biliyoruz. Ve bugün Activision Blizzard ve ekiplerini resmi olarak Xbox’ta karşılıyoruz. Tek bir ekip olarak öğreneceğiz, yenilikler yapacağız ve oyun keyfini ve topluluğunu daha fazla insana ulaştırma sözümüzü yerine getirmeye devam edeceğiz. Bunu, herkesin elinden gelenin en iyisini yapmasına olanak sağlamaya çalışan, tüm insanların memnuniyetle karşılandığı ve devam eden Herkes için Oyun taahhüdümüze odaklanan bir kültür içinde yapacağız.”

Microsoft böylelikle tarihinin en büyük satın alma anlaşmasını tamamlamış oldu. Yazılım devi, 2016’da LinkedIn’i 26 milyar dolar karşılığında satın almıştı. Şirket, bir diğer oyun stüdyosu Bethesda içinse 2021’de 7.5 milyar dolar ödemişti. Oyun endüstrisindeki en büyük yatırımını yapan Microsoft, bu satın almayla birlikte endüstrinin Tencent ve Sony sonrasındaki en büyük üçüncü şirketi oldu.

Microsoft çok sayıda Activision Blizzard oyununu Xbox Game Pas’e ekleyecek

Şirket önümüzdeki dönemde Activision Blizzard’ın çok sayıda oyununun Xbox Game Pass’e eklemeyi planlıyor. Phil Spencer, bu konu hakkında şu ifadeleri kullandı: “Bugün sevilen Activision, Blizzard ve King serilerini Game Pass ve diğer platformlara getirmek için çalışmalara başlıyoruz. Önümüzdeki aylarda ne zaman oynamayı bekleyebileceğiniz hakkında daha fazla bilgi paylaşacağız. Heyecanlı olduğunuzu biliyoruz, biz de heyecanlıyız.”

Activision Blizzard, bu hafta başında Modern Warfare 3 ve Diablo IV’ün bu yıl Xbox Game Pass’e gelmeyeceğini açıkça belirtmişti. Bu oyunların Xbox Game Pass’e gelişi için 2024’ü beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER