Teknoloji

Acer Microsoft bir denge kurana kadar Windows Phone 8 akıllı telefon üretimini bekletecek

Acer Windows Phone 8 işletim sisteminin kullanıldığı akıllı telefonlar üretme gibi bir düşünce içinde olduğunu doğrulasa da, platforma yönelik endişelerini dillendirmekten çekinmiyor. Acer’ın Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesinin akıllı telefonlardan sorumlu başkan yardımcısı Allen Burnes, Pocket-lint’e verdiği röpörtajda Acer’ın Windows Phone 8’i ve Microsoft ekosistemini sevdiğini, ancak henüz Windows Phone 8 işletim sistemli bir akıllı telefon üretmeyi güvenli bir hamle olarak görmediklerini belirtti.

acer-cloudmobile-120212-1

Endüstride büyüyen taraf olan Windows Phone’un yanında olmak istediklerini söyleyen Burnes, buna rağmen hamlelerini doğru yapmaları gerektiğini ve şu an için Android’in kendileri için daha güvenli bir liman olduğunu dile getirdi. Burnes hacmin de önemli olduğunu sözlerine ekledi ve bu nedenden dolayı ürünlerinde LTE teknolojisine yer vermek için bu yılın sonuna kadar bekleme kararı aldıklarını ifade etti. Ürünlerini satmanın ve sistemin faydalarını anlatmanın Microsoft’un görevi olduğunu söyleyen Acer yöneticisi, Microsoft için bir marka inşa edemeyeceklerinin altını çizdi.

Nokia’nın bu sorunu yaşadığını söyleyen Burnes, Finli şirketin aynı anda hem kendi markasının hem de Microsoft markasının inşaatıyla uğraştığını belirtti. Burnes Nokia’nın Android’i kullanması durumunda tehlikeli bir rakip olabileceğini de belirtmeyi ihmal etmedi. Uygulamaların önemine vurgu yapan Acer yöneticisi, Microsoft’un Windows Phone’u pazarlamak için daha müşteri odaklı reklam kampanyaları yapması gerektiğini sözlerine ekledi.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER