Manşetler

Acer Türkiye’de kamu sektörü ve KOBİ’lere de yönelecek

acerAcer hâli hazırda küresel PC pazarının en büyük beş oyuncusu arasında yer alıyor. Önümüzdeki dönemde Türkiye’deki faaliyetlerine de daha fazla ağırlık vermeyi planlayan şirket, mevcut durumu ve gelecek yol haritası hakkındaki detayları, İstanbul’da düzenlediği bir toplantıyla basın mensuplarıyla paylaştı.

Toplantıda konuşan Acer’ın Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Başkan Yardımcısı Grigory Nizovsky, Türkiye’nin kendileri için en önemli pazarlardan biri olduğunu belirtti. Müşterilerine en iyi teknoloji ve deneyimi en iyi fiyatla sunduklarını söyleyen Nizovsky, fiyatın teknoloji meraklıları için en önemli kalite göstergelerinden biri olduğunu bildiklerinin altını çizdi.

Nizovsky, portföy planlarını yaparken önceliklerinin rakiplere göre hareket etmekten ziyade müşterilerine paralarının karşılığında daha yüksek değer sunmak olduğunu belirtti. Bunun için ürün ve pazara açılma stratejilerini değiştirdiklerini söyleyen Nizovsky, oyuncu masaüstü bilgisayarları ve oyun aksesuarlarıyla oyunculara yönelik ürün gamını genişlettiklerini dile getirdi. Acer yöneticisi, ultra ince ürünleri ise işte üretkenlik için birinci aracın yanı sıra dizüstü bilgisayarlarını yenilemek isteyen tüketiciler için ilk tercih olarak konumlandırdıklarını sözlerine ekledi.

Nizovsky, şirketin yeni oyuncu serisini şu sözlerle anlattı: “Oyuncu serimiz profesyonel e-sporculardan ara sıra oyun oynayan kullanıcılara kadar tüm oyunculara hitap eden masaüstü bilgisayar, monitör, projektör ve aksesuarlardan meydana geliyor. Oyunlar ve filmlerin yakınlaşması da bahsedilmesi gereken bir trend. StarVR projemizle bu konuda çok güçlü bir gelecek vizyonumuz var. Bu strateji Rusya, Kazakistan, Ukrayna ve dünya genelinde birçok ülkede olumlu sonuçlar verdi.”

Acer Türkiye pazarında önümüzdeki dönemde bireysel kullanıcıların yanı sıra kamu sektörü ve KOBİ’lere de yönelmeyi planlıyor. Nizovsky, şirketinin Türkiye’deki planlarını şöyle ifade etti: “Acer bölgedeki uzmanlığından yararlanarak kamu sektörüne ve devlet projelerine odaklanacak. Şirketimiz anlaşmaları yapmak ve uygulamak için en düşük arıza oranına sahip, özelleştirme konusunda benzersiz esneklik sunan ve satış sonrası desteği mükemmel ürünlere sahip. KOBİ pazarına girmek için, şirketimiz benzersiz taşınabilirlik özelliklerine ve işlevlere sahip Acer Swift 5, Acer Swift 7 ve Acer Spin 5 gibi üst ve orta düzey ultra ince ürünleri sunarak ‘Kendi Cihazını Kendin Satın Al’ trendinden yararlanacak.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER