Teknoloji

Acer Spin serisi onuncu nesil Intel işlemcilerle yenileniyor

Acer Spin 5

Acer Spin serisi dizüstü bilgisayarlarına iki yeni seçenek daha ekledi. Spin 3 ve Spin 5 adını taşıyan yeni cihazlar, Intel’in onuncu nesil Ice Lake işlemcileriyle geliyor. Her iki dizüstü bilgisayarda da, seriye adını veren 360 derecelik ekran menteşesi bulunuyor.

Spin 3 ve Spin 5 ile birlikte kullanıcılara özel bir kalem de sunuluyor. Acer Active Stylus ismini taşıyan kalemle dokunmatik ekran üzerinde not almak veya çizim yapmak mümkün oluyor. Kalem, dizüstü bilgisayarın kasasına yerleştirilen saklama bölmesi üzerinden şarj edilebiliyor.

Spin 5, ikilinin daha pahalı üyesi olarak öne çıkıyor. Dizüstü bilgisayarın 13.5 inçlik IPS ekranı 2256 x 1504 piksel çözünürlüğe ve 3:2 görüntü oranına sahip. Kullanıcılar dizüstü bilgisayar için Intel Core i7 veya i5 işlemcilerden birini seçebiliyor. 16 GB RAM, 1 TB NVMe depolama alanı ve 15 saatlik kullanım süresi vadeden 56 Wh kapasiteli pil, telefonun özellikleri arasında bulunuyor.

Acer Spin 5

Spin 5’in bağlantı seçenekleri bakımından da kuvvetli olduğunu belirtmek gerekiyor. İki adet USB 3.1 girişi, bir adet kulaklık jakı, HDMI 2 girişi ve microSD kart okuyucusu, Spin 5’te mevcut. Buna ek olarak, iki adet Thunderbolt 3 girişi sayesinde USB-C uyumlu cihazları Spin 5’e bağlamak mümkün oluyor.

Acer Spin 3

Spin 3’te ise ekran büyüklüğü 14 inçe çıksa da, çözünürlük 1080 piksele iniyor. Panelin görüntü oranının 16:9 olduğunu belirtmekte de fayda var. Kullanıcılar Intel Core i5 veya i3 işlemci arasında seçim yapabiliyor. Buna ek olarak, dizüstü bilgisayarda bir adet Thunderbolt 3 girişi yer alıyor. Maksimum pil ömrü 12 saate çekilse de; kullanıcılar yine maksimum 16 GB RAM ve 1 TB depolama alanını tercih edebiliyor.

Acer Spin 5 ve Spin 3 ne zaman çıkacak?

Spin 3 ve Spin 5’te özel grafik işlemci birimleri yerine Intel’in entegre çözümleri tercih ediliyor. Bu da dizüstü bilgisayarların oyun makineleri olarak tasarlanmadığını gösteriyor.

Acer Spin 5

Acer Spin 5, ABD’de haziran ayında 899 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Spin 3 ise nisan ayında 699 dolardan başlayan fiyatlarla raflardaki yerini alacak.

İLGİLİ HABERLER