Teknoloji

TP-Link’in Wi-Fi 6 destekli yeni örgü tipi ağ yönlendirici cihazları

tp-link deco x90

TP-Link Deco serisi örgü tipi router sistemlerini yeniledi. Şimdi yeni ürünlerin özellikleri arasında Wi-Fi 6 protokol desteği de bulunuyor. Yeni Deco Mesh Wi-Fi 6 sistemlerini üç farklı hız aralığı desteği var. Yurt dışı fiyatları da 189.99 dolar ile 449.99 dolar arasında değişiyor. Yeni ürünler Mart 2020’den itibaren satışta olacak.

Wi-Fi 6 desteği birtakım yeni teknolojileri ve kısaltmaları beraberinde getiriyor. Ancak bunlar içinde en önemlisi Wi-Fi 5’e göre daha fazla sayıda cihaza aynı anda bağlanma imkanı vermesi oluyor. TP-Link’in yeni ağ yönlendiricileri en yeni WPA3 güvenlik standardını da destekliyor.

Listenin en tepesinde 449.99 dolarlık fiyat etiketiyle Deco X90 yer alıyor. Üç bantlı bu sistem 557 metrekareye kadar alanı kapsayabiliyor. TP-Link, dinamik dağılım teknolojisi sayesinde bir adet 2.4 GHz ve iki adet 5 GHz bandı olmak üzere toplam üç bandın kullanılabildiğini belirtiyor. Böylelikle örgü birimleri daha yüksek hız ve kararlılık sunabiliyor. Aynı zamanda en fazla 200 cihaz bağlantısı destekleniyor. Deco X90, ikili pakette geliyor ve 2.5 Gbps WAN portu sayesinde 1 Gbps’ye kadar yüksek hızda internet bağlantısını destekliyor.

Orta segmentte Deco X60 sistemini görüyoruz. Bu da ikili pakette sunuluyor ve 269.99 dolarlık yurt dışı fiyatı bulunuyor. Bu da üç bant sistemini barındırıyor, ancak X90’ınki kadar bant genişliği yüksek değil. Toplamda 465 metrekarelik bir alanı kapsayabiliyor. X60 da 150 cihaza kadar bağlantı verebiliyor.

Son olarak en ucuz model Deco X20’ye baktığımızda ise, bunun ikili ya da üçlü paketlerinin sırasıyla 189.99 dolar ve 269.99 dolarlık fiyat etiketleriyle satıldığını görüyoruz. X20 çift bantlı bir sistem ve X60 ya da X90’a göre daha düşük bir veri iletim kapasitesi bulunuyor.

Üç sistem de TP-Link’in Deco Mesh adlı teknolojisini barındırıyor. Böylelikle noktalar arasında geçiş, uyarlanabilir yönlendirme ve girişim durumlarında kendiliğinden çözüm bulma gibi özellikler sunuluyor. TP-Link’in iOS ve Android uygulamaları üzerinden kurulum ve kontrol işlemi yapılabildiği gibi Amazon’un Alexa sistemi üzerinden sesle kontrol de sunuluyor. İlginçtir ki, yeni sistemler elektrik şebekesi üzerinden dağıtım seçeneğini sunmuyor. Halbuki TP-Link’in Wi-Fi 5 tabanlı Deco P9 sisteminde bu özellik bulunuyordu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER