Teknoloji

GoPro Karma drone’lar yerden havalanamıyor

gopro karma

GoPro Karma drone sahipleri tarafından yapılan forum ve sosyal medya paylaşımları, drone’un 2020’nin başlangıcından bu yana uçamadığını gösteriyor. Dünya genelindeki tüm Karma sahiplerini etkilediği anlaşılan durum, GPS ve GLONASS uydu sistemlerindeki “saat devrilmesi” olarak adlandırılan sorundan kaynaklanıyor gibi görünüyor.

Pek çok teknoloji şirketi, bu sorunu engellemek adına geçtiğimiz aylarda çeşitli yazılım güncellemeleri yayınlamıştı. Ancak Karma için en son güncelleme, 2018’in eylül ayında yayınlanmıştı. GoPro, Karma’nın üretimine ise 2018’in başlarında son vermişti.

Pek çok Karma sahibi, drone’un kumandasının GPS sinyalini alamadığına dair uyarı verdiğini ve bu nedenle pusulanın kalibre edilemediğini belirtti. GPS’i devredışı bıraktıktan sonra bile drone’u uçurmanın mümkün olmadığı söylense de, bir kullanıcı alternatif bir çözüm geliştirdiğini iddia ediyor. Bu alternatif çözümde kumanda sıfırlandıktan sonra GPS devredışı bırakılıyor.

GoPro tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, şirketin mühendislik ekibinin sorunun çözümü için son derece aktif şekilde çalıştığı belirtildi.

GoPro Karma 2016’nın ekim ayında satışa sunulmuştu

GoPro’nun Karma yüzünden yaşadığı sorunlar, drone’un satışa sunulduğu 2016’da başlamıştı. Ekim 2016’da satışa çıkan drone, pil mandalının kötü tasarlanması yüzünden bir anda yere çakılma sorunuyla gündeme gelmişti. Karma sorunlarından kurtulmuş şekilde yeniden satışa sürülse de, GoPro’ya beklediklerini verememişti.

GoPro, 2018’in ocak ayında drone pazarından çıkma kararı almıştı. Şirket bu kararın ardından Karma projesinde çalışan yüzlerce kişiyi işten çıkarmıştı. GoPro, o dönemde drone sahiplerine servis ve hizmet sunmaya devam edeceğini açıklamıştı. Ancak bu desteğin ne zaman sunulacağı konusunda bilgi verilmemişti. GoPro şimdiye kadar Karma’nın satış rakamlarını açıklamadığı için yaşanan son problemin kaç kişiyi etkilediği de belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER