Teknoloji

Acer Predator serisi ve Nitro 5 oyun bilgisayarlarını yeni nesil işlemcilerle güçlendirdi

acer predator triton 300 se

Acer CES 2021 kapsamında gerçekleştirdiği etkinlikte Predator Triton 300 SE, Predator Helios 300 ve Nitro 5 oyun bilgisayarlarını yenilediğini duyurdu.  Predator Triton 300 SE ve Nitro 5 dizüstü bilgisayarlar ultra taşınabilir oyun deneyimi için 11. Nesil Intel Core H35 Serisi işlemcilerle yenilenirken; Predator Triton 300 SE ve Predator Helios 300 ise NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi GPU ve artırılmış ekran yenileme sıklığı ile daha iyi soğutma teknolojisi gibi yeniliklerle donatıldı.

17.9 mm. kalınlığındaki yeni nesil Predator Triton 300 SE (PT314-51s), kullanıcılara en yeni oyunları hareket halinde oynama şansı sunuyor. 1.7 kilogramlık taşınabilir dizüstü bilgisayar gücünü, son derece hızlı performans için  5 GHz’e ulaşan en yeni 11. Nesil Intel Core i7 H35 serisi Özel Sürüme kadar işlemcilerden ve NVIDIA GeForce RTX 3060 GPU’dan alıyor.

Sparta savaş kalkanlarına benzeyen tamamen metal kasasını soğuk tutan çift fan sistemi, sahip olduğu 5. Nesil AeroBlade Fan ve Acer Vortex Flow teknolojileriyle ağır oyunlarda bile dizüstü bilgisayarın sıcaklığını kontrol altında tutmak mümkün oluyor. Bu nesilde yer alan tamamen metal yeni nesil AeroBlade fanlar, kanat uçlarıyla temiz hava emilimini artırıyor. Yenilikçi hava rehberi, türbülansı azaltarak serin hava akışını kritik bileşenlere yönlendiriyor ve bir önceki nesle kıyasla yüzde 10 performans artışı sağlıyor. Acer Vortex Flow, kasanın içerisinde aerodinamik hava akışı sağlayan bir tasarım konsepti ve içerisinde CPU, GPU ve diğer kritik performans bileşenlerinin verimini artırması için stratejik olarak yerleştirilen çift fan, soğutma boruları ve hava çıkışlarını içeriyor.

Acer Predator Triton 300 SE
Acer Predator Triton 300 SE

Predator Triton 300 SE’nin 14 inçlik FHD çözünürlük ve 144 Hz yenileme hızı sunan ince çerçeveli ekranı, oyun oynamak ve film izlemek için ideal. Oyunculara 10 saat pil ömrü sayesinde oyun saatlerinin arasına biraz ders çalışma ya da zorlu bir günün sonunda favori yayıncılarından izlemek istediği video içerikleri sıkıştırma özgürlüğü sunuyor. Cihazın görsel deneyimi ise arka aydınlatmalı 3-bölge RGB klavyesiyle tamamlanıyor.

Acer Predator Helios 300 hızlı ve akıcı oyun deneyimi vadediyor

Predator Helios 300 (PH315-53); NVIDIA GeForce RX 3080 GPU’ları ve 32 GB’a kadar DDR4 belleği kapsayacak şekilde yenilenerek, oyunculara yeni nesil oyunlara ve hatta ondan sonraki yapımlara da hükmedecek performansı sağlıyor. Dizüstü bilgisayarda 240 Hz yenileme hızına sahip bir ekran bulunuyor. DTS:X Ultra ses ve 3B simule edilen çevresel sesler çok daha etkileyici bir ses deneyimini mümkün kılıyor. Dizüstü bilgisayarda biri Acer’ın özel olarak tasarladığı AeroBlade 3D fan olmak üzere iki fan kullanılıyor. Acer’ın CoolBoost teknolojisi de fanların serin kalmasına yardımcı oluyor.

Acer Predator Helios 300

Yeni Nitro 5 serinin çizgisini sürdürüyor

Ödenen parayı maksimum performansa dönüştürmeyi hedefleyen Nitro 5 serisi, en yeni modelleriyle de bu çizgiyi koruyor. Yeni nesil Nitro 5’ler, en yeni 11. Nesil Intel Core H35 serisi işlemciler, NVIDIA GeForce GTX GPU’lar ve 32 GB’a kadar DDR4 RAM’in gücüyle meşaleyi devralıyor. Oyunculara popüler oyunlarda sorunsuz bir deneyim vadeden yeni Nitro 5, çift M.2 PCIe / SATA SSD bol miktarda depolama alanı da sunuyor. 144 Hz yenileme hızına sahip ekranla gelen Nitro 5’te Acer’ın CoolBoost teknolojisi de mevcut. Dizüstü bilgisayar Thunderbolt 4 ve Wi-Fi 6 desteğiyle geliyor.

Acer Nitro 5

Acer Predator Triton 300 SE, Avrupa’da şubat ayında 1499 avrodan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Predator Helios 300 için de aynı fiyat ve çıkış tarihi geçerli. Nitro 5 ise mart ayından itibaren 999 avrodan başlayan fiyatlarla piyasaya sürülecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER