Teknoloji

Acer Nitro 5 dizüstü oyun bilgisayarını yeniledi

acer nitro 5
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Acer Nitro 5 serisi dizüstü oyun bilgisayarının yeni versiyonlarını gözler önüne çıkardı. Serinin 17.3 inç ekranlı modeli, 1200 dolarlık yurt dışı satış fiyatıyla oldukça cazip bir seçenek gibi görünüyor. 144 Hz yenileme hızına sahip 1080p ekran, 11. nesil Intel Core i7 işlemci ve Nvidia RTX 3050 Ti ekran kartı gibi özellikler de 17.3 inç Nitro 5’in kimlik kartında yazıyor. Intel Core i7 işlemciye ise 16 GB DDR4 RAM ve 1 TB SSD eşlik ediyor.

Daha küçük bir dizüstü bilgisayar isteyenler için 15.6 inç seçeneği de mevcut. Bu model de yurt dışında 770 dolar karşılığında satılacak. Burada işlemci 11. nesil Intel Core i5 ile değiştirilirken, bu işlemciye de 8 GB DDR4 RAM ve 256 GB SSD eşlik ediyor. Grafik yükünü ise Nvidia GTX 1650 üstleniyor. Bu versiyonun 17.3 inç modele kıyasla daha mütevazı bir deneyim vadettiği söylenebilir.

Her iki versiyonda da bir ethernet girişi, bir Thunderbolt 4 girişi, üç USB-A girişi, HDMI çıkışı, 3.5 mm. jak ve Kennsington kilidi yuvası bulunuyor.

Acer Nitro 5 serisinin bir önceki modelleri bu yılın başlarında çıkmıştı. Aradan pek fazla süre geçmemesine rağmen, Acer’ın tasarımda bazı küçük değişiklikler yapmış olması dikkat çekiyor. Tam boy klavye ve kırmızı ile siyah kasa aynı kalırken, şarj girişinin arkadan sağ kenara taşındığı görülüyor. Kasa ve kapağın dokusunun daha kavranabilir hâle gelmesi de ayrıca dikkat çekiyor.

Yeni Acer Nitro 5 modelleri ekim ayının ortasında satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER