Teknoloji

Acer Nitro 5 2022 en yeni Intel ve AMD işlemcilerle geliyor

acer nitro 5

Acer Nitro 5 dizüstü oyun bilgisayarı yıllar geçtikçe daha rafine ve donanımlı bir hâle geldi. CES 2022’de duyurulan yeni Nitro 5’ler de bu geleneği devam ettiriyor, hatta dizüstü bilgisayarı daha çekici kılıyor.

2022 model Nitro 5 için de iki farklı ekran boyutu seçeneği sunuluyor. Bu seçenekler 15.6 ve 17.3 inç olurken kullanıcılara 1080p ve QHD çözünürlük arasında seçim yapma şansı sunuluyor. Kasa tasarımında açılı köşelerden vazgeçilmesi ve kapağa biraz daha “hareketli unsur” eklenmesi göze çarpıyor.

Kullanıcılar yeni Nitro 5’te Intel’in en yeni 12. nesil işlemcilerini veya AMD’nin Ryzen 6000 serisi işlemcilerinden birini tercih edebilecek. Her iki versiyonda da Nvidia’nın yeni RTX 3070 Ti ekran kartını kullanmak mümkün.

Intel ve AMD modelleri neredeyse aynı görünse de, AMD işlemcili Nitro 5 en yeni ve en hızlı bileşenleri toplama imkanını sunuyor. AMD işlemcili Nitro 5’te DDR5 RAM desteği mevcutken, Intel işlemcili versiyonda destek DDR4 ile sınırlı kalıyor. Depolama tarafında ise her iki versiyonda da iki adet M.2 SSD yuvası bulunuyor. Intel versiyonu iki PCIe 4.0 SSD ve bir SATA HDD desteği sunarken, AMD versiyonunda bir PCIe 4.0 M.2 SSD, bir PCIe 3.0 M.2 SSD ve bir de SATA HDD desteği mevcut.

İşlemci seçimi Nitro 5’teki girişleri de etkiliyor. Intel işlemcili versiyonda bir Thunderbolt 4, bir HDMI 2.1, üç adet USB-A, bir güç girişi, bir ethernet jakı ve bir de kulaklık jakı mevcut. AMD işlemcili versiyonda ise Thunderbolt 4 girişinin yerini bir USB 4 Type-C ve bir de Thunderbolt 3 girişi alıyor. Diğer girişlerde ise bir değişiklik söz konusu değil.

Intel işlemcili 15.6 inç Acer Nitro 5, ABD’de mart ayında 1050 dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıkacak. 17.3 inç model ise nisan ayında 1100 dolardan başlayan fiyatlarla raflardaki yerini alacak. AMD işlemci isteyenlerin bekleyişi ise daha uzun sürecek. 15.6 inç ekranlı model nisan ayında 1100 dolardan başlayan fiyatlarla piyasaya çıkacak. 17.3 inç model ise mayıs ayında 1150 dolar başlangıç fiyatıyla kullanıcılarla buluşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER