Teknoloji

Acer Liquid Jade 2 1 TB hibrit bulut depolama alanı sunuyor

acer-liquid-jade-2-220216

Acer, yeni amiral gemisi telefonu Liquid Jade 2’yu Barselona’da gerçekleşen MWC 2016’da tanıttı. 5.5 inç Full HD AMOLED ekran barındıran akıllı telefon Qualcomm Snapdragon 808 işlemciyle birlikte geliyor. Telefonun en ilginç yönünü ise hibrit bulut depolama özelliği oluşturuyor.

Acer Liquid Jade 2, bu yönüyle akıllara Nextbit Robin’i getiriyor. Robin kullanıcılarına 100 GB’lık bir bulut depolama alanı sunarken, Liquid Jade 2’da bu teklif 1 TB olarak gerçekleşiyor. Acer’dan yapılan açıklamada hibrit depolama özelliğinin lokal ve bulut depolamasını pürüzsüz biçimde birleştirdiğine dikkat çekiliyor.

Akıllı telefonda Snapdragon 808 işlemciye 3 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı 32 GB olsa da, 1 TB bulut depolama alanının ilk rakamı önemsiz kıldığı rahatlıkla söylenebilir. Liquid Jade 2’nun arkasında bulunan 21 megapiksel kameraya çift LED flaş eşlik ediyor. Bu kamerayla 4K video kaydı gerçekleştirilebiliyor. Ön kamera ise 8 megapiksel çözünürlüğünde. Cihaz kutusundan Android 6.0 Marshmallow işletim sistemiyle çıkıyor.

Acer’ın MWC 2016’da tanıttığı tek akıllı telefon Liquid Jade 2 değil. 720p çözünürlüğünde 5 inç ekrana sahip Liquid Zest de şirketin Barselona’ya getirdiği yeni ürünler arasında bulunuyor. Dört çekirdekli 1.3 GHz işlemci, 8 megapiksel arka ve 5 megapiksel ön kamera barındıran akıllı telefonun Avrupa satış fiyatı 109 avro olarak belirlendi. Liquid Zest’in LTE destekli versiyonu ise 149 avro karşılığında satılacak. Her iki versiyon da nisan ayında raflarda olacak.

Acer Liquid Jade 2’nin fiyatı ve piyasaya çıkış tarihi ise şu an için açıklanmış değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER