Ulaşım

Acer’dan şaşırtıcı hamle: Akıllı şehir bisikleti “ebii” geliyor

acer ebii
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bilgisayar, dizüstü bilgisayar ve aksesuarlarla tanınan Tayvanlı teknoloji devi Acer, pazartesi günü yaptığı açıklamayla ebii adlı elektrikli bisikletini duyurarak ürün yelpazesinde ciddi bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Şehirler için tasarlanan ebii, sürücülerin kişisel tercihlerini öğrenen ve yol koşullarına göre vites değiştiren yapay zeka özelliklerine sahip.

Yaklaşık 16 kilogram ağırlığıyla ebii, diğer e-bisikletlerden daha hafif olacak. Acer, bisikletin maksimum 32 km/sa hıza çıkabileceğini ve tek şarjla yaklaşık 112 kilometre yol alabileceğini belirtiyor.

Bisikletin bataryası tamamen doluma yaklaşık iki buçuk saatte ulaşıyor. Bu noktada, Acer köklerine bağlı kalıyor, çünkü güç adaptörü aynı zamanda dizüstü bilgisayarınız veya telefonunuz için taşınabilir şarj cihazı olarak kullanılabiliyor.

Sürücülerin, bisikletin batarya ömrü, önerilen rotalar, hız kontrolü ve bisikleti kilitleyip açmak için ebiiGO uygulamasını indirmesi gerekiyor. Ayrıca, eşleştirilmiş telefon bisikletin yanından ayrıldığında ebii otomatik olarak kilitlenecek. Öte yandan, bisiklette hırsızlık alarmı da bulunuyor.

ebii’nin diğer özellikleri arasında çarpışma algılama sensörleri, her yöne ışık ve patlamaz lastikler yer alıyor.

Acer, ebii’nin ne kadara mal olacağı veya ne zaman piyasaya sürüleceği hakkında henüz bir açıklama yapmadı. E-bisikletlerin fiyat aralığı geniş olduğu için tahminde bulunmak zor; 800 dolarlık Lectric XP Lite’dan Audi’nin yeni elektrikli dağ bisikletine kadar 10.000 doların üzerinde fiyatlarla karşılaşmak mümkün.

İLGİLİ HABERLER