Teknoloji

Acer dokunmatik ekranlı Chromebase monitör bilgisayarını duyurdu

acer-chromebase-020415

Google’ın Chromebook bilgisayarları Türkiye piyasasında hemen hemen hiç bulunmuyor, ancak bu bilgisayarların belirli ülkelerde büyük başarı yakaladığını biliyoruz. Google da bu başarının verdiği güven ve cesaretle piyasaya yeni ürünler sürüyor.

Her ne kadar Mac mini tarzındaki Chromebox veya monitör bilgisayar formundaki Chromebase gibi ürünler geçmişte çok başarılı olmamış olsa da, bu durum Acer’ın kendi monitör bilgisayarını çıkarmasına engel teşkil etmiyor. Şirket kendi Chromebase bilgisayarının tanıtımını gerçekleştirdi. LG’nin 2013’ün sonlarında çıkardığı ilk Chromebase bilgisayarın aksine, bu yeni donanımda 21.5 inç, 1080p dokunmatik ekran bulunuyor.

Böyle bir ekranın ne kadar kullanışlı olduğu sorgulanabilir. Ne de olsa Windows’un aksine Chrome OS dokunmatik ekranlar düşünülerek geliştirilmiş bir işletim sistemi değil. Ancak Google’ın çıkardığı son ürünlerle birlikte bu anlayış değişecek gibi görünüyor. Acer’ın Chromebase’inin hemen öncesinde Asus da dönüştürülebilir formdaki dokunmatik ekranlı Chromebook bilgisayarını duyurmuştu. Bütün bunlar gelecekte daha fazla dokunmatik ekranlı Chromebook ürününü göreceğimiz anlamına geliyor. Android uygulamalarının çok yakında Chrome OS’te de çalışacağını düşündüğümüzde dokunmatik ekranlı Chromebook’ların daha kullanışlı hâle geleceğini söyleyebiliriz.

Acer Chromebase bilgisayarının diğer teknik özellikleri arasında Nvidia’nın Tegra K1 işlemcisi, 4 GB RAM, 16 GB dahili hafıza bulunuyor. Depolama alanı yetersiz gibi görünebilir, ancak Acer bu bilgisayarı satın alanlara iki yıl boyunca 100 GB’lık Google Drive alanı hediye ediliyor. Acer’ın bu ürünü 2015’in ikinci çeyreği içinde satışa sunması bekleniyor. Fiyat ise henüz belli değil.

İLGİLİ HABERLER