Teknoloji

Acer yeni ConceptD 7 SpatialLabs Edition ile gözlüksüz 3D ekran sunuyor

acer conceptd 7 spatiallabs edition

Acer, tasarımcılar ve içerik üreticilere gözlüksüz ve çarpıcı bir stereoskopik 3D deneyimi sunan yeni ConceptD 7 SpatialLabs Edition dizüstü bilgisayarını duyurdu.

Mobil iş istasyonu, gözlüksüz bir stereoskopik 3D deneyimi sunmak için, gerçek zamanlı görüntü işleme özelliklerine sahip en gelişmiş optik çözümler ile ekran ve duyusal teknolojilerle desteklenen bir dizi deneyimi kapsayan Acer SpatialLabs sayesinde, içerik üreticilerin performanstan ödün vermeden çalışabilmesini mümkün kılıyor. Cihaz, optimum performans ve güvenilirlik için yaratıcı uygulamalar geliştiren özel sürücü teknolojili Nvidia GeForce RTX 3080 Dizüstü Bilgisayar GPU’larına sahip Nvidia Studio ekosistemi tarafından da destekleniyor.

3D modelleri gerçek zamanlı olarak oluşturmak için içerik üreticiler güçlü cihazlara ihtiyaç duyuyorlar. ConceptD 7 SpatialLabs Edition dizüstü bilgisayar, bu ihtiyaca cevap verebilmek için 11. Nesil Intel Core i7 işlemci ve Nvidia GeForce RTX 3080 Dizüstü Bilgisayar GPU’su ile 64 GB’ye kadar DDR4 bellek ve 2 TB’ye kadar NVMe PCIe SSD depolama özelliklerini taşıyor. Bu güçlü donanım özellikleri Adobe RGB renk gamının yüzde 100’ünü kapsayan ve Delta E <2 renk doğruluğu derecesine sahip UHD 4K PANTONE onaylı ekrana güç vererek, içerik oluşturucuların 3D tasarımları eksiksiz olarak stereoskopik 3D ortamda görüntüleyebilmelerine imkan veriyor.

acer conceptd 7 spatiallabs edition

Cihazın ekranında, görüntüleri stereoskopik 3D olarak görüntülemek için kullanıcıların göz konumlarını, göz ve kafa hareketlerini izleyen bir stereo kamera sistemi yer alıyor. 3D görüntüler iki farklı görüntünün, her biri farklı bir göze doğru kırılan, ekran panelindeki bir optik lens aracılığıyla iki farklı görüntü yansıtarak elde ediliyor. Gerçek zamanlı işleme teknolojileri, bu işlemin anında gerçekleşmesini sağlıyor. Örneğin kullanıcı başını çevirirse, stereoskopik 3D görüntü kullanıcı etrafına bakıyormuş gibi ayarlanıyor. Ayrıca bilgisayar, stereo görüntü oluşturma gibi görevleri gerçekleştiren ve kullanıcıların standart 2D içeriği stereoskopik 3D içeriğe dönüştürmesine olanak tanıyan yapay zeka teknolojileri desteği ile geliyor.

ConceptD 7 SpatialLabs Edition dizüstü bilgisayarlar kutularından çıkar çıkmaz, tasarımcılara SpatialLabs projelerini gerçek zamanlı olarak hayata geçirme konusunda güç veriyor. Tüm ana 3D dosya formatlarını destekleyen uygulama, içerik üreticilerin 3D modellerini SpatialLabs Model Viewer’a aktararak stereoskopik 3D’ye dönüştürmelerine imkan verirken, en uygun sunum ayarlarını bulmak için ışıklandırma, doku ve HDRI arka planları da ayarlanabiliyor. Bunlara ek olarak; Autodesk Fusion 360, Rhinoceros ve Zbrush da dahil olmak üzere 8 adet 3D yazılım paketi için SpatialLabs Model Viewer eklentileri kullanılabiliyor. Bu uygulamalarda oluşturulan modeller, tek bir tıklamayla stereoskopik 3D görüntüleme için SpatialLabs Model Viewer’a aktarılabiliyor.

Dizüstü bilgisayar, genişletilmiş 2D ekranla birlikte de kullanılabiliyor. Bu özellik, 2D monitörde içerik oluşturmayı veya düzenlemeyi ve ardından SpatialLabs ile gerçek zamanlı olarak stereoskopik 3D olarak yapılan değişiklikleri görüntülemeyi mümkün kılıyor. Bu sayede tasarım sorunlarını keşfetme süreci hızlanırken, iş akışları da iyileştiriliyor. Ürün tasarımcıları, ürün çıktıları ile ilgili zaman ve kaynak yatırımı yapmadan önce tasarladıkları öğenin nasıl görüneceği hakkında bir fikir edinmek için de SpatialLabs Model Viewer’ı kullanabiliyor. Böylece yöneticiler ve ekip üyeleri, bir projenin her aşamasında daha net geri bildirimler sağlayabiliyor. Müşteriler de tasarımın beklentilerle uyumlu olmasını sağlamak için görselleştirmeden faydalanabiliyorlar.

Acer’ın tescilli çözümü SpatialLabs Go, fotoğraflar, videolar, basit oyunlar ve video konferanslar gibi tam ekranda görüntülenebilen çoğu 2D içerikten stereoskopik 3D içerik oluşturmayı mümkün kılan AI teknolojisi ile güncellendi.

ConceptD 7 SpatialLabs Edition (CN715-73G), aralık ayında EMEA bölgesinde 3.599 eurodan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

ConceptD 3 Serisi yeni ürünlerle genişliyor

Bu arada Acer, ConceptD 3 Ezel’in 15,6 inç ekranlı ve ConceptD 3’ün 16:10 en boy oranlı modellerini de duyurdu. ConceptD 3 serisi, 16:10 en boy oranlı ekrana sahip yeni 16 inç kapaklı model (CN316-73G) ve Wacom EMR kalemine sahip 15,6 inç dönüştürülebilir model (CC315-73G) ile genişliyor. Hem ConceptD 3 Pro (CN316-73P) hem de ConceptD3 Ezel Pro (CC315-73P) 4,6 GHz’e ulaşabilen Intel Core i7 işlemci ve Nvidia T1200 Dizüstü Bilgisayar GPU’sundan güç alıyor.

acer conceptd 3 ezel
Acer ConceptD 3 Ezel

Modern tasarımları öne çıkan yeni ConceptD 3 dizüstü bilgisayarların tamamı alüminyum MgAl kasaları, lekelere ve aşınmalara karşı dayanıklı, bozulmamış beyaz MAO (Mikro-Ark Oksidasyon) kaplamaya sahipler. Delta E<2 renk doğruluğu derecesine sahip PANTONE onaylı ekranları tüm ince ayrıntıların bir içerik oluşturucunun tam istediği gibi görünmesini sağlıyor.

ConceptD 3 (CN316-73G), ekim ayında EMEA bölgesinde 1.799 eurodan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. ConceptD 3 Pro (CN316-73P) ise, aralık ayında EMEA bölgesinde 1.899 eurodan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. ConceptD 3 Ezel (CC315-73G), ekim ayında EMEA bölgesinde 2.099 eurodan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. ConceptD 3 Ezel Pro (CC315-73P) da, kasım ayında EMEA bölgesinde 2.199 eurodan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER