Teknoloji

Acer ConceptD 7 Ezel güçlü özellikleri farklı tasarımla sunuyor

acer conceptd 7 ezel

Acer, tasarım profesyonellerini merkeze alarak geliştirdiği ConceptD serisini ConceptD 7 Ezel isimli yeni modeliyle genişletiyor. ConceptD 7 Ezel’in 15.6 inç büyüklüğündeki 4K çözünürlüklü ekranı beş farklı formatta döndürülebiliyor. Bu formatlardan birinde ekranın klavye üzerinde havada asılı biçimde kalması da mümkün oluyor.

Kullanıcılar diledikleri takdirde ekranı tamamen yatırabiliyor ve ConceptD 7 Ezel ile birlikte gelen Wacom EMR ile ekran üzerinde çizim yapabiliyor. Acer, yeni dizüstü bilgisayarıyla birlikte güçlü bileşenler barından ConceptD 700 masaüstü bilgisayarını da görücüye çıkarttı.

Acer’ın dönebilen ve klavye üzerinde asılı kalabilen ekranlar üzerindeki denemeleri 2013’te başlamıştı. Aspire R7 ile başlayan bu yolculuk, Ezel ismi verilen menteşenin geçtiğimiz yıl Triton 900 dizüstü oyun bilgisayarına eklenmesine kadar uzanmıştı. Menteşeli ekran oyun deneyimine pek uygun gibi görünmese de, tasarım süreçlerinde önemli bir rahatlık sağlıyor.

Acer, yeni dizüstü bilgisayarının yüksek renk doğruluğu oranına özellikle dikkat çekiyor ve bunun ConceptD 7 Ezel’i tasarımcılar için doğru tercih hâline getirdiğini belirtiyor. Adobe RGB renk gamının yüzde 100’ünü kapsayan ekran, Delta E <2 renk doğruluğuna sahip. Acer, dizüstü bilgisayarın ekranının maksimum parlaklığının 400 nit olduğunu ve parlama önleyici teknoloji taşıdığını da vurguluyor.

acer conceptd 7 ezel

ConceptD 7 Ezel’in diğer teknik özellikleri ise oyun bilgisayarlarına daha yakın duruyor. Onuncu nesil Intel H serisi işlemci seçenekleriyle gelen dizüstü bilgisayarda maksimum RAM kapasitesi 32 GB’ye, dahili depolama alanı kapasitesi ise 2 TB PCle SSD’ye kadar uzanıyor. Nvidia’nın RTX Studio programının bir parçası olan dizüstü bilgisayar için Nvidia’nın grafik işlemci birimleri arasında tercihte bulunmak mümkün. İki adet Thunderbolt 3 girişi, SD kart yuvası, DisplayPort 1.4 ve HDMI 2.0 girişleri de Acer ConceptD 7 Ezel’de mevcut.

Acer ConceptD 7 Ezel ve ConceptD 700 cep yakacak

Acer’ın yeni masaüstü bilgisayarı ise ConceptD 700 adını taşıyor. Masaüstü bilgisayar Intel Xeon E işlemci, Nvidia Quadro RTX 4000 grafik işlemci birimi ve 64 GB RAM taşıyacak şekilde sipariş edilebilecek olan bilgisayar, farklı kasa tasarımıyla da dikkat çekiyor. Üst kısmı ahşap kaplı gibi görünen kasada yerleşik bir kablosuz şarj matı da mevcut.

Acer ConceptD 7 Ezel ve ConceptD 700, yüksek fiyatlarla satışa sunulacak. Çıkış tarihi henüz belli olmayan ConceptD 7 Ezel, 2699 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Pro versiyon ise 3099 dolardan başlayan fiyatlarla temmuz ayında piyasaya çıkacak. ConceptD 700 ise Avrupa’da 1699 avrodan başlayan fiyatlarla mart ayında raflardaki yerini alacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER