Teknoloji

Lenovo Legion Y740S Legion BoostStation eGPU ile geliyor

lenovo legion y740s

Lenovo, Legion Y740S adını taşıyan yeni dizüstü bilgisayarını CES 2020’de gözler önüne çıkardı. Legion Y740S beraberinde şirketin ilk eGPU çözümü olan Legion BoostStation’ı da getirdi. Legion BoostStation, maksimum uzunluğu 330 mm. olan grafik kartlarını barındırabiliyor.

Lenovo’dan yapılan açıklamada, Legion Y740S’in şirketin şimdiye kadar çıkardığı en hafif ve en ince oyun bilgisayarı olduğu belirtiliyor. Ancak bu noktada dizüstü bilgisayarın özel bir grafik kartı taşımadığını unutmamak gerekiyor. Bu durum, Legion Y740S’i BoostStation için uygun bir partner hâline getiriyor.

Bu ikili, Lenovo’yu Razer ile daha doğrudan bir rekabet içine de sokuyor. Razer bir süredir Core X serisi dizüstü bilgisayarları için eGPU seçeneği sunuyor. BoostStation 249.99 dolarlık başlangıç fiyatıyla 300 dolarlık başlangıç fiyatına sahip Razer’ın eGPU çözümüne karşı bir avantaj kazanıyor. BoostStation’ın üstünde iki adet USB 3.1 girişi ve bir adet de Ethernet portu bulunuyor. Lenovo, BoostStation için Nvidia ve AMD ile işbirliğine giderek grafik kartı barındıran paketler sunmayı planlıyor.

Lenovo’nun yeni oyun bilgisayarı Legion Y740S ise görenleri etkileyecek teknik özellikler taşımıyor. Ayrı bir grafik işlemci birimi taşımayan dizüstü bilgisayarın ekranının yenileme oranı 60Hz’de kalıyor. Pek çok oyun bilgisayarının 120Hz yenileme oranı sunduğunu düşününce bu oran düşük kalıyor.

Onuncu nesil Intel Core i9 H serisine kadar uzanan işlemci seçenekleri bulunan dizüstü bilgisayara enerjisini 60 Wh kapasiteli pili veriyor. Lenovo’nun açıklamasına göre, bu pil 8 saatlik bir kullanım süresi sağlıyor. 1.47 santimetre kalınlığındaki Legion Y740S, tartıda 1.9 kilogram çekiyor.

Lenovo Legion Y740S için iki farklı ekran çözünürlüğü seçeneği mevcut

Dizüstü bilgisayarın bellek kapasitesi seçenekleri 32 GB’ye, dahili depolama alanı seçenekleri ise 1 TB PCle SSD’ye kadar uzanıyor. İki adet USB 3.1 Gen 2 girişi, SD kart okuyucusu, kulaklık jakı, iki adet Thunderbolt 3 girişi Legion Y740S’te mevcut. Bu Thunderbolt girişilerinden birinin BoostStation’ı bağlamak için kullanılması gerekiyor. 15.6 inç büyüklüğündeki ekran için 1080p ve 4K çözünürlük seçenekleri sunuluyor.

lenovo legion y740sLenovo Legion Y740S 1099 dolardan başlayan fiyatlarla mayıs ayında satışa sunulacak. BoostStation da aynı dönemde piyasaya sürülecek.

İLGİLİ HABERLER