Teknoloji

Acer Chromebook 11 dizüstü bilgisayarlar 10 saat pil ömrü sunacak

acer chromebook 11Acer, hız ve hesaplılık arasında denge kuran Chromebook bilgisayarları piyasaya sunma konusunda epey aktif bir şirket sayılır. CES 2018’e de fansız, küçük forma sahip bir dizüstü bilgisayar modeli olan Chromebook 11 ile geliyor. Hem dokunmatik ekranlı hem de dokunmatik ekransız seçenekleri bulunan bu makineler 10 saate varan pil ömrü sunuyor.

Acer, bu yeni modellerin her birisine ait teknik özellikleri açık şekilde belirtmiyor, ancak en yeni Intel Celeron işlemcilere sahip olduğunu belirtiyor. Bununla birlikte 4 GB RAM, 16 GB ya da 32 GB eMMC depolama birimi gibi özellikleri belirtmekten geri durmuyor.

Öte yandan Chromebook 11 dizüstü bilgisayar modellerinde bir çift USB 3.1 Type C ve iki adet USB 3.0 portu bulunuyor. Bunlara microSD kart okuyucusu eşlik ediyor. 11.6 inç, 1366 x 768 IPS ekran ya dokunmatik ekranlı ya da standart çeşitlerle sunuluyor. Aradaki farkın fiyata nasıl yansıyacağı da belirtilmiyor. Öte yandan Google Play Store erişimi ve Android uygulamalarını yükleyip kullanma imkanı tüm modellerde bulunuyor.

Acer Chromebook 11’in mart ayından itibaren Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerinde satışa sunulması bekleniyor. Nisan ayında da Kuzey Amerika’ya gelecek. Yurt dışı başlangıç fiyatı da 250 dolar olarak belirlendi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER