Teknoloji

Acer Aspire V 17 Nitro oyun bilgisayarı Kinect benzeri kamera sistemiyle geliyor

acer-aspire-v-17-nitro-050115-6

Oyun bilgisayarlarında en önemli faktör her zaman güçtür. Daha fazla işi daha hızlı zamanda yapmak gerekir. Intel’in RealSense 3D kamerası, Leap Motion teknolojisi ve bunun gibi diğer teknolojiler dizüstü bilgisayarlara girmeye başladıkça, oyuncular da sadece yeni oyunlar değil, oynamak için yeni yöntemlerin arayışına girmeye başladı.

Acer’ın Aspire V 17 Nitro modeli şirketin bütün ihtiyaçları karşıladığı görülen giriş seviyesi oyun dizüstü bilgisayarı olarak nitelendirilebilir. Acer bu yeni modeli CES’in hemen öncesinde tanıttı. RealSense teknolojisi, standart kamera, kızılötesi sensör ve dünyayı üç boyutlu yönetmeyi sağlayan lazer projektör bu bilgisayarın özellikleri arasında bulunuyor. Kinect’e birçok yönüyle benzeyen bu teknoloji 10 parmağınızı, arkanızda nelerin olduğunu ve hatta yüz ifadelerinizi bile algılıyor.

Acer söz konusu teknolojinin avantajlarından faydalanan çeşitli uygulamaları bu bilgisayara eklemiş. Warrior Wave olarak adlandırılan, ellerinizi kullanarak oyuncularınızın her hareketini kontrol edebileceğiniz bir oyun ve üç boyutlu tarama uygulaması 3DMe de Aspire V 17 Nitro’nun içinde yüklü olarak geliyor.

Şu an için RealSense’in kullanım alanı biraz daha dar görünüyor, ancak daha fazla kullanım alanının açılmasıyla birlikte bilgisayarla etkileşimi artıracak yollar da çıkacaktır. Diğer üreticiler de RealSense’i desteklemeye başladıkça, bu platform daha becerekli ve çok yönlü hâle gelecektir.

Acer Aspire V 17 Nitro’nun diğer özellikleri de onun iyi bir oyun makinesi olduğunu gösteriyor. 17.3 inç, 1080p ekran, Nvidia GeForce GTX 860M grafik işlemcisi, 16 GB’ye kadar RAM ve 1 TB dahili sabit sürücü de özellikler arasında bulunuyor. Dört adet hoparlörü ve Blu-ray sürücüsü de Nitro’yu iyi bir medya tüketim makinesi hâline getiriyor. Basit bir görünüme sahip olan bu cihazın bir oyun bilgisayarı olduğuna dair tek işaret üstündeki parlayan kırmızı klavyesi olabilir.

Yeni Aspire V 17 Nitro ocak ayında yurt dışında piyasaya çıkacak. Fiyatı netlik kazanmasa da oyun dizüstü bilgisayarı yelpazesinin giriş tarafında yer alması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER