Manşetler

Acer Aspire S7’yi güncelledi, Aspire S3 ve Z3’ü duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Acer bu yılın Computex fuarına Aspire S7’nin güncellenmiş bir versiyonu ve yepyeni bir ürün olan Aspire S3 ile geliyor. Aspire S3’ün tasarımı S7 ile aynı olmakla birlikte içerisinde performansa önem veren kullanıcıları memnun edecek şekilde daha güçlü bileşenler bulunuyor. Bu arada Acer’ın Computex’te tanıttığı ürünler arasında Z3 masaüstü bilgisayar da bulunuyor.

acer-aspire-s7-5

Bu yılın Aspire S7 modeli geçen yıl çıkan modelin iki büyük problemini; bellek ve bataryayı çözüme kavuşturuyor. 8 GB RAM’in standart hâline geldiği S7’de aynı zamanda bataryanın kapasitesi yüzde 34 oranında artırılarak 6280 mAh’e çıkarıldı. Intel’in dördüncü nesil işlemcilerini barındıran bu modelin kalınlığıysa biraz artırılarak 1.30 cm.’ye çıkarıldı. Bunun dışında 1920 x 1080 çözünürlüklü kapasitif dokunmatik ekran, iki adet USB 3.0 portu, 128 GB SSD, entegre grafik işlemci birimi gibi özelliklere sahip olan Aspire S7’nin temel versiyonunun yurt dışı satış fiyatı 1400 dolar olarak belirlendi. Bu arada aynı modelin 2560 x 1440 piksel çözünürlüklü opsiyonel bir versiyonu da bulunuyor.

acer-aspire-s3-5

Acer’ın yeni modeli Aspire S3’ün adı tanıdık gelse de karşımızda yepyeni bir modelin olduğunu söyleyebiliriz. Menteşeli yapısı sayesinde 180 dereceye kadar dönebilen dokunmatik ekrana sahip olan ve tasarım S7 ile hemen hemen aynı olan bu modelin içinde NVIDIA’nın yeni GeForce GT735M ekran kartı, 1 TB HDD gibi özellikler bulunuyor. S7’den sekiz kat daha yüksek depolama alanını yaklaşık 1.8 cm.’lik kasaya sığdıran Acer Aspire S3’ün ağırlığıysa 1.65 kg.

acer-aspire-z3-1

Dizüstü modellerin yanında tanıtılan masaüstü model Aspire Z3 ise geçen yılın monitör bilgisayarının büyük oranda yenilenmiş bir şekli olarak karşımıza çıkıyor. Harman Kardon hoparlör, iki adet USB 3.0 portu ve ayarlanabilir web kamerası gibi başlıca özelliklere sahip olan cihazda 23 inç, 10 noktalı kapasitif dokumatik ekran yer alıyor. 1080p çözünürlüklü IPS LCD ekran geçen yılın modelindeki ekranla aynı çözünürlüğü sunuyor. Acer bu yeni modelin ay içerisinde yurt dışında piyasay açıkacağını kaydetti.

Intel S3 veya Z3’ün içlerinde hangi işlemcilerin bulunduğu konusunda net bir bilgi vermedi, ancak “en son nesil” tanımlamasının kullanılması Haswell yongalarının kullanıldığını gösteriyor.

[nggallery id=1248]

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER