Teknoloji

Acer’ın Windows 10 ile çalışan Cloudbook bilgisayarları

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

acer-aspire-one-cloudbook-040815-1

Microsoft’un Windows 10’u yayınlamasıyla birlikte Windows 10 işletim sistemli yeni ürünlerin tanıtım hızı da artmışa benziyor. Acer’ın “Cloudbook” adını verdiği yeni dizüstü bilgisayarları da, Windows 10’u, normalde Chromebook’larda görülen” minimal dahili depolama alanı ve ortalama teknik özelliklerle birlikte sunuyor.

Acer Aspire One Cloudbook 11 ve 14 inç ekranlı iki farklı versiyonla birlikte geliyor. Her iki modelde de 1366 x 768 piksel çözünürlüğünde ekran kullanılıyor ve Intel Celeron işlemciye 2 GB RAM eşlik ediyor. 11 inç modelde 16 ve 32 GB, 14 inç modeldeyse 32 ve 64 GB dahili depolama seçeneği sunuluyor. Acer Aspire One Cloudbook ile kullanıcılarına 1 yıllık kişisel Microsoft Office 365 aboneliği ve 1 TB OneDrive depolama alanını da hediye ediyor.

Windows 10 ile çalışan Cloudbook’lar, düşük dahili depolama alanı sunan ortalama bilgisayarlar olma niteliğini taşıyor. Ancak Chromebook’ların aksine, bu durum sığdırıldıkları sürece Steam veya diğer Windows uygulamalarını yüklemeyi engellemiyor. Acer’ın Chromebook pazarındaki pozisyonunu Windows 10’a da uygulaması ise hoş bir tercih olarak değerlendiriliyor.

Acer Aspire One Cloudbook’un 11 inç versiyonu ABD’de bu ay içinde 169 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacak. 14 inç versiyon ise önümüzdeki eylül ayında 199 dolarlık fiyatıyla raflardaki yerini alacak.

İLGİLİ HABERLER