Teknoloji

ABD Xiaomi yasağı konusunda kararını verdi

xiaomi abd

Xiaomi, Donald Trump’ın başkanlığının son günlerinde ABD tarafından kara listeye alınmıştı. Bu karar üzerine mahkemeye başvuran Çinli üreticinin itirazı olumlu karşılanmıştı. Mahkeme, Amerikan şirketlerinin Xiaomi’ye yatırımını engelleyen kararın haksız olduğuna hükmetmişti.

Biden yönetimi, mahkeme kararının ardından Trump yönetiminden miras kalan bu sorunu fazla uzatmamayı seçmişe benziyor. Mahkeme belgelerinde, tarafların bu sorunu ekstra prosedürlere gerek kalmadan uzlaşmayla çözmek için anlaşmaya vardığı belirtildi. Detaylar henüz netleşmese de, taraflar 20 Mayıs’ta süreçle ilgili ortak bir teklif hazırlayacak.

ABD Savunma Bakanlığı, Trump döneminin son günlerinde Xiaomi’yi Çin ordusunun kontrol ettiği şirketler listesine eklemişti. Xiaomi bu karara karşı hemen mahkemeye başvurmuş ve oy haklarının yüzde 75’inin iki kurucusunda olduğunu ve sahipliğin orduyla bağlantılı olmadığını belirtmişti. Şirket, en önemli üç hissedarının Amerikalı yatırım grupları olduğunun da altını çizmişti.

Mart ayında da mahkeme ABD Savunma Bakanlığı’nın Xiaomi için aldığı kararı geçici olarak askıya almış ve Xiaomi’nin kararı tamamen geri döndürme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtmişti. Mahkeme daha fazla zararın oluşmasını engellemek amacıyla da kararın yürütmesini hemen durdurmuştu. Taraflardan henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER