Teknoloji

Donald Trump yönetiminden Xiaomi kararı

xiaomi mi 11 özellikleri donald trump

Xiaomi, ABD’de görevden ayrılmaya hazırlanan Donald Trump yönetimi tarafından “Komünist Çin askeri şirketi” olarak tanımlandı. Bu tanımlama, Xiaomi’yi kasım ayında imzalanan başkanlık kararnamesinin kapsamına alıyor.

Söz konusu kararname, Amerikan yatırım şirketlerinin “Komünist Çin askeri şirketleri” olarak tanımlanan kuruluşlara yatırım yapmasını yasaklamıştı. Kararnamede Çin’in Amerikan yatırımcıların maddi kaynaklarını suistimal ederek ordusunu modernize ettiği öne sürülmüştü.

Xiaomi’nin de bu gruba dahil edilmesi, Amerikan şirketlerinin Xiaomi’ye yaptıkları yatırımları 2021’in kasım ayı itibarıyla sonlandırması gerektiği anlamına geliyor. Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden biri olan Xiaomi’nin ABD’nin belirlediği gruptaki sanayi, havacılık, kimya ve telekomünikasyon şirketlerinden farklı bir yerde durduğunu söylemek gerekiyor. Huawei de söz konusu listede yer alıyor. Huawei’nin varlığının telekomünikasyon altyapısı geliştirmesiyle bağlantılı olduğunu tahmin etmek çok zor değil.

Xiaomi, Donald Trump yönetimi tarafından kara listeye alınsa da, bu karar çok zaman geçmeden tersine dönebilir. Trump, ABD başkanlığını önümüzdeki hafta Joe Biden’a devredecek. Biden yönetiminin Çin ile ilişkiler konusunda daha farklı bir yol izleyebileceği belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER