Teknoloji

81 milyon cep telefonu abonesine 1 GB hediye internet geliyor

ipad 1 gb ücretsiz internet

İnsanların yeni tip koronavirüs salgınına karşı korunma amacıyla evlerinde kaldığı bu dönemde internet tüketimi de dikkate değer oranda arttı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bakanlık ve operatörler arasında varılan anlaşma kapsamında 81 milyon cep telefonu abonesinde ramazan ayında kullanabilecekleri 1 GB ücretsiz internet imkanı sağlanacağını kaydetti.

Habertürk’ün haberine göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, mobil operatörlerin genel müdürleriyle video konferans görüşmesi gerçekleştirdi. Sonrasında yaptığı açıklamada ise, pandemi sürecinde verilen desteklere ek olarak hiçbir ayrım yapılmaksızın internet kullanıcısı olan bütün abonelere 1 GB ücretsiz data desteği sağlanacağını kaydetti.

Bakan Karaismailoğlu, haberleşme altyapısına yapılan yatırımlar sayesinde Türkiye’nin dünyanın en iyi altyapılarından biri hâline sahip ülkelerden biri olduğunu kaydetti. Eğitimden çalışma hayatına kadar her şeyin neredeyse tamamen dijital ortama kaymasına ve erişim altyapısına talebin birkaç kat birden artış göstermesine karşın altyapıda hiçbir aksama yaşanmadığını vurguladı.

Bakan Karaismailoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların öğrencilerine Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinde sağlanan ders içeriklerine yönelik de önemli kampanyalar yaptırdıklarını söyledi. Bu kapsamda tüm hanelere 8 GB kadar internet hizmetinin EBA için ücretsiz tanımlandığını belirten Bakan Karaismailoğlu, GSM operatörlerinin de bu süreçte elini taşın altına koyduğunu ve güzel işler başardığını vurguladı. “Sağlık çalışanlarımıza, öğrencilerimize ve 65 yaş üstü vatandaşlarımıza destek sağlayan operatörlerimiz hiçbir aboneyi ayırmadan böyle bir desteğe de imza attı. Hatta konuşma süresi olarak da eksta destekler gündemde. Tam detayları kendileri açıklayacak. Ben operatörlerimiz Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone?a vatandaşlarımız ve kullanıcılarımız adına teşekkür ediyorum.”

İLGİLİ HABERLER