Teknoloji

500px’in yeni iOS uygulaması fotoğrafçılar ve fotoğraf severler için

500px-ios-070815

Fotoğrafçıların ve fotoğrafçılığa meraklı olanların popüler adreslerinden biri olan 500px’in iOS uygulaması güncellendi. Güncellemeyle birlikte uygulama daha kullanıcı dostu bir tasarıma kavuşurken, yeni görünümdeki Instagram etkisi de hemen kendisini hissettiriyor.

Bu etki özellikle 500px’in yeni ana akışında rahatlıkla görülüyor. Yenilenen tasarım sayesinde takip edilen fotoğrafçılar tarafından paylaşılan yeni fotoğraflara hızla erişilebiliyor.

“Debut” (Başlangıç) adını taşıyan “Keşif” sekmesinin yeni özelliği ise 500px’in en ilginç yeniliği olarak ön plana çıkıyor. Bu özellik sayesinde 500px’in en yeni üyelerine ait fotoğraflar spot ışıklarının altında sergileniyor. 500px’teki yeniliklerin büyük kısmı, servisin gündelik kullanıcılarını memnun edecek yönde tasarlanmış.

500px-ios-070815-2

Ancak bu durum, profesyonel 500px kullanıcılarının unutulduğu anlamına gelmiyor. Yenilenen yükleme aracı sayesinde, servise aralarında Adobe Lightroom’un da bulunduğu pek çok farklı kaynaktan fotoğraf yüklenebiliyor. Uygulamanın düzenleme araçlarının da Adobe tarafından sağlandığını ayrıca belirtmek gerekiyor. Profil sayfaları da 500px iOS uygulamasında yenilenen alanlar arasında bulunuyor.

TechCrunch’a konuşan 500px CEO’su Andy Yang, 500px kullanıcılarının sadece yüzde 10 ila 20’lik bir kısmını profesyonel fotoğrafçıların ve fotoğraf meraklılarının oluşturduğunu belirtti. Yang, kullanıcı tabanında ağırlığın iyi fotoğrafı takdir eden bireylerden oluştuğunu dile getirdi.

Kurucularından birisinin üniversite projesi olarak doğan 500px, Kanada’nın Toronto şehrinin en önemli girişimcilik başarıları arasında yer alıyor. Şirket geçtiğimiz temmuz ayında 13 milyon dolar daha ekstra kaynak toplamayı başarmıştı. 500px iOS uygulamasına gelen yeniliklerin Android uygulamasına da yıl içinde eklenmesi planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER